Výpomoc-brigáda

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
maverick

21. 4. 2010, 7:13

Vzhledem k tomu, že je to ted s brigádama během školy dost bídný tak jsem si řekl, že zkusim štestí i tu...
k dispozici mam: frezka FA2V, mala horizontka, malej soustruh, VS20...
tak kdyby jste někdo něco potřeboval, nebojte se ozvat, docela by mi to píchlo, na ceně se domluvíme :)
mail: maverick.93@seznam.cz , případně napište SZ
dík, M.Kovář :)
motorovy

21. 4. 2010, 7:56

ja sice nic nepotrebujem momentalne, ale niekomu by sa hodilo keby vedel odkial si :wink:
maverick

21. 4. 2010, 8:20

omlouvám se, docela duležitá informace, kterou jsem zapoměl napsat... Blansko, je kousek od Brna
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 4. 2010, 8:05

Čau Mavericku, myslím, že už jsme se o tom bavili po mailu. Podle mých zkušeností pokud chceš uspět, tak musíš mít www stránky, kde bude přinejmenším kontakt, přehled strojů s jejich hlavními parametry, a co nejvíc ukázek výrobků. Zákazník musí vidět, co umíš vyrobit. No a samozřejmě potřebuješ ŽL, bez toho se k pořádným zakázkám nedostaneš.
Petr Spáčil
maverick

23. 4. 2010, 8:51

Pro Krutora: To máte do posledního slova pravdu, bohužel to zatim pořád má svý ALE a ty nejdou odstranit hned mávnutím kouzelnýho proutku. Když jsem s tim před třema rokama ve 14 začal, neměl jsem nic, žádný vybavení, skoro žádný kontakty a ani prostory. Kdybych tenkrat někomu řekl, že za tři roky to chcu dothnout tak daleko jak se mi povedlo, tak by si myslel, že su naprostej blázen. Mimo chození do školy, pomoci rodičum na stavbě baraku a nekonečnejch brigád, člověk stihal se ještě naučit teoriu, co maj na učňáku a na průmyslovce a ještě to všechno převádět do praxe. Dílna se ted mění z jakysiho kutlochu na mistnost, kde se dá byt, následně tam nastěhuju soustruh a horizontku. Na léto to vypada, že nějaka praca bude a za necelej rok si k 18 pořídim ŽL, mužu udělat www stranky, dat tam foto stroju a vyrobku, tak nějak, jak to říkáte, máte pravdu, to vím. A už docela dlouhou dobu mam myšlenku, aby to tak taky vypadalo, jenže to chce ještě hodně práce. Nechci Vám "krást" zakázky, ale nejlepší reklamou je vždy poctivě odvedená práce. Tudíš každá drobnost, kterou mužu pro někoho vyrobit (i když na tom nezbohatnu) se mi muže hodit, protože až se toho někoho nějakej jeho znamej zeptá, kdo mu to tak pěkně vyrobil? tak to je ta nejlepší vizitka. Víc pro to ted udělat nemůžu. A tak naivní abych si myslel, že na mě někde někdo čeká, že mam frezku nebo soustruh to fakt nejsu. Ted mužu jenom shánět kontakty a hlavně dělat poctivě odvedenou prácu, v budoucnu se mi to může dost hodit...
sem se nějak rozepsal :lol:
el_fuego333

23. 4. 2010, 9:35

Trochu ti zavidim to odhodlanie. V tvojom veku som len zral, otlkal mechy a dvihal cinky. Remeslo som ziadne v rukach nemal, chodil som na gympl. Na vysoku skolu som ani nepomyslel kvoli peniazom. Internet vtedy v podstate nebol, rozhlad ziadny, ani ludia v okoli, co by sa dali napodobnit. Predpokladal som, ze skoncim ako vyhadzovac niekde v pube. Teraz, ked mam 31 a vidim, kolko rokov som zabil zbytocne, je mi na nic.
Hold, kto sa vie obracat, ten si cestu najde. Mas moj obdiv.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
maverick

25. 4. 2010, 5:17

nu já su na všeobecnym osmyletym gymplu, takže taky žádná sláva :lol:
a s činkama jsem přestal minulej rok v unoru, ze dne na den jsem toho musel nechat, nějak se zjistilo, že jeden obratel mam posunutej a z druhýho kus chybí. Ale předtim jsem byl pravidelně 3-4 tydně... ále to je na delší povídání...
prichy

25. 4. 2010, 5:31

maverick: ten soustruh mas predelany na cnc?

mas telefon?
Prichy
maverick

25. 4. 2010, 5:42

soustruh neni předělanej na cnc, foto soustruh tu dnes nebo zitra přibude ve vlakně, jak sem řešil jeho pohon...
telefon... no nějak nefunguje :lol: , už má chudák 5 let, nejdřív dostal před novym mobilem přednost frekvenční měnič a motor pro soustruh a ted frezka, ale řekl jsem si, že do prazdnin ho musit zrealizovat, takže v současné době je jistější mail nebo SZ...
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 4. 2010, 7:11

Přesně takto zapálenej do kovoobrábění před nejakými 15ti lety jsem byl taky. Moji kamarádi kupovali CDčka, já vrtáky a závitníky :lol:.
Držím palce ať to vyjde a fandím.
Já byl na tyhle věci ujetej už od dětství. Jak z něčeho vedly dráty a nebo to mělo kličky a páčky, tak to bylo moje. Dodnes se u nás vypráví jak si Magi v 7mé třídě vyrobil nakladač (něco na způsob HONu) ze starého auta a z hydraulických komponent pokradených po různých JZD. V 8mé třídě jsem na otcovo letité kolo zn. Ukrajina nabastlil spalovací motor ze staré sekačky a pod. Svařování obalenou elektrodou jsem poprvé zkoušel v 5té třídě a několikrát jsem byl za to doma trestán zřejmě z důvodu obav před požárem :wink: .

Bohužel, ačkoliv jsem se v té době zkoušel zabývat fotografováním, nikdy jsem si nic ze svých výtvorů nevyfotil a mrzí mě to velmi.
Jestli bude moje 4měsíční dcera po mě, tak to se tedy mám skutečně na co těšit :lol:
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
maverick

25. 4. 2010, 7:47

tak taky někdy vzpomínám na časy, kdy jsem magnetizoval šroubovat připojenim toho namotanýho drátu do 220 :lol: nebo zkoušel, ještě v panelákové koupelně, jak hoří jakýsi ředidlo na modelářský barvy atd... některý experimenty si hold člověk musí vyzkoušet :lol: , však to asi všichni znáte :D
prichy

26. 4. 2010, 5:56

maverick: zkousej pokud to ma byt poteseni, pokud to ma byt v budoucnu byznys, tak jsou dulezite i daleko jine veci, nez technicke znalost (ktere vetsinou nemusi byt az tak hluboke, protoze dnes je dohledatelne snad vse nebo nekdo poradi ci primo udela)

pokud bys na to mel motory, mel bych prvni kseft.....skoda
Prichy
maverick

26. 4. 2010, 6:27

V budoucnu bych chtěl, aby to byl byznys, ale to má čas (2 roky do maturity a pak vejška). Takže nějak postupně během těch let přejít od hobby k byznysu. CNC je v plánu, ale myslím, že nemá příliš smyslu se do toho pouštět dřív, než bude hotovo všechno, co je rozpracovaný ted a než na to budu mít nachystanej MINIMÁLNĚ 50 000,- , pak se dá začit řešit něco započatí cnc vyroby, ted je to jen hudba budoucnosti...
PetrNC
Sponzor fora

26. 4. 2010, 6:41

maverick: musím říci, že Ti fandím. V tomhle věku a takovou vizi s tím, že ji už plníš, to musím uznat, že se tak často nevidí.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 4. 2010, 6:56

Ahoj Mavericku, prosím nevykej mi :-) Tady na fóru si všichni tykaj, a navíc se cítím bejt ještě celkem mladej.

Jen jsem chtěl říct, že jsem netušil, že je Ti 17. To docela mění situaci. V 17i mě zajímal skejt a počítač. I když - už jsem měl malý soustruh a dělal RC auta.

Držím Ti palce. Prosím pošli mi svůj mail, zkusím Ti poslat jednu věc, kterou teď musím dodat a mám na to málo času. Je to z duralu, 5 kusů, dle mého názoru je to už docela obtížný. Pokud bys to zvládl v dostatečné kvalitě, tak bysme určitě navázali spolupráci.

PS: Internet a mail mám taky radši něž telefon, ale bez telefonu to fakt nejde :-) Měnič Ti chválím, ale teď si musíš koupit telefon. Aspoň takovou vraždu jako mám já, ale funkční.

petr.spacil@krutor.cz
Petr Spáčil
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“