Pomoc s mikroskopom P. Z. O.
Jak široká je asi tak ta štěrbina do které se má strkat ?
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
- Zdenek Valter
Uff teda Ty nám dáváš

Jak Ti psal Habešan - tloušťka plechu na šířku štěrbiny zámku

To je asi ten menší problém.
Nicméně tohle by chtělo lépe popsat - nejde Ti zaostřit na okuláru?Spaykee píše: mám mikroskop P. Z. O. MB-30 (1960) a nefunguje mi malé zaostrovanie
Tam by mohl být problém, že se protáčí celý okulár místo toho aby fungovalo jeho šroubení.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Ide zaostriť iba s veľkými kolieskami, ale s tými malými to vôbec nejde. Keď s nimi točím, nič sa nedeje.
Čo sa týka toho zámku, tak zajtra zmeram ten priemer. Ale fajn by bolo, ak by mal niekto aspoň fotku toho kľúča, aby som si to vedel aspoň predstaviť, aký má byť ten výrez na tie zuby.
Dávam zabrať viem, je to trochu zložitejšie
Čo sa týka toho zámku, tak zajtra zmeram ten priemer. Ale fajn by bolo, ak by mal niekto aspoň fotku toho kľúča, aby som si to vedel aspoň predstaviť, aký má byť ten výrez na tie zuby.
Dávam zabrať viem, je to trochu zložitejšie
- Zdenek Valter
No fotku toho klíče od nás nečekej - je velmi málo pravděpodobné, že by měl někdo takovýSpaykee píše: ↑3. 2. 2025, 6:46 Ide zaostriť iba s veľkými kolieskami, ale s tými malými to vôbec nejde. Keď s nimi točím, nič sa nedeje.
Dávam zabrať viem, je to trochu zložitejšie![]()

Nicméně to co už tu kuci zmínili je to, že dělali klíč pro takovýto podobný zámek (já taky

Dělal jsem to kamarádovi, který mi půjčil podobný starý stereoskopický mikroskop a neměl k němu klíč.
Takhle může vypadat polotovar: No a k těm kolečkům - pochop my jsme Tvůj mikroskop viděli jen na obrázku, takže protože nejsme telepati a nedokážem Ti číst myšlenky, pak by bylo dobré vyfotit kolečka v detailu, která máš na mysli abychom pochpili co nám cheš sdělit.
Pak je velmi praděpodobné, že zdejší kolektivní vědomí řešení najde a poradí.
- Zdenek Valter
No tak s tím jemným šroubem je docela pešek - bohužel vypadá to, že se to pokoušel někdo rozebrat viz ty drážky pod propiskou.
Já osobně bohužel netuším jak tam ten převod funguje.
Já osobně bohužel netuším jak tam ten převod funguje.

Skúšal som to tým WD, ale moc to nepomohlo. Keď som to rozobral a krútil som veľkým kolieskom, dnu sa točili všetky ozubené kolieska. Ale keď som začal točiť malým kolieskom, tak dnu sa točili od stredu osky až nadol všetky malé ozubené kolieska, ale tie horné ozubené kolieska sa ani nepohli. Neviem, čo s tým.
Obrázok:
Červené sa nehybu (veľké ozubené)
Zelené sa hýbe (malé ozubené)
Není to dobre vidieť tie spodné ozubené kolieska lebo sa mi to nedalo zaostriť.
Obrázok:
Červené sa nehybu (veľké ozubené)
Zelené sa hýbe (malé ozubené)
Není to dobre vidieť tie spodné ozubené kolieska lebo sa mi to nedalo zaostriť.