Rychlost motoru
Narazil jsem na problém , v menu ladění motorů není problém hýbyt jakou koliv osou rychlostí 3000mm/min
uložím nastavení a v hlavní obrazovce s motory nehnu víc jak 1500mm/min při větší rychlosti se motory zadrbnou- ztráta krokou, a i při nižšší rychlosti je hlahkost chodu motoru horší než v menu ladění motorů.
Čím to?
uložím nastavení a v hlavní obrazovce s motory nehnu víc jak 1500mm/min při větší rychlosti se motory zadrbnou- ztráta krokou, a i při nižšší rychlosti je hlahkost chodu motoru horší než v menu ladění motorů.
Čím to?
jsou to slo syn 2,7 nm 3,3A 5,5v a jedu je na pulkrok ale ani jiné motory třeba microcon mi nejdou rychleji , v menu motor tuning je točím šipkou nahoru a dolu přez 3000mm/min uplně hladce , uložím nastavení a v hlavním menu šipkou k ovládání odpovídající osy se motor rozjede a po dosažení vyšší rychlostosti 1500 se motor začne drbat a nejede
Mach je na čistých win a p na 3Ghz
Mach je na čistých win a p na 3Ghz
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No ja nevim nejsem velky znalec Machu ale myslim si ze chtit po 2 fazovych motorech 3000ot. je dost, a v machu pokud neulozim tu rychlost tak to jede na danych zkusebnich rychlostech v Machu. 

EMC se neboj, taky jsem neměl žádné zkušenosti s Linuxem a i tak jsem to za pár okamžiků zprovoznil. LiveCD je dobrá volba na vyzkoušení, budeš sám překvapen jak jednoduše se dá s tímhle softem CNC rozběhnout,
Nic v zlom, ale ja mam s EMC presne opacne skusenosti. S linuxom ako-tak, nieco malo... ale ten EMC mi daval stale chyby. MACH je podla mna lahoda a rozbehal som ho na novom PC na prvy raz.
To len aby si mal taky pohlad aj z druhej strany...
ja teda taky pouzivam MACH ale uz se nemuzu dockat az vyzkousim neco jineho, nebot mach si dela chvilkama co chce.. znicehonic se rozjede 3x rychleji ackoliv v kodu nikde o zmene rychlosti neni ani zminka, pritom jede 10x ten samej cyklus 6x normalne po sedme zrychli a pak zase tri normalne proste nechapu.. kdyz tam bude zrovna mala freza tak je to konecna..ferguson píše:Nic v zlom, ale ja mam s EMC presne opacne skusenosti. S linuxom ako-tak, nieco malo... ale ten EMC mi daval stale chyby. MACH je podla mna lahoda a rozbehal som ho na novom PC na prvy raz.
a takovejch veci sem tam spozoroval spousty, nevim jestli jinej soft bude vyhra ale aspon podle nazoru se to s emc nestava..
co se týče spolehlivosti provozu, tak EMC mi zkolabovalo za rok snad 1 nebo dvakrát a to jen při načítání kodu, při práci nikdy. O machu a jeho závislosti na win už toho bylo napsáno spousty.
tAK JSEM UCHODIL UBUNTU A EMC základní nastvení mi trvalo cca 1,5h a výsledek je naprostá bomba oproti pár měěsícům laborování s machem
na EMC dosahuji rychlosti na osách XY 5500mm/s na šroubech se stoupáním 4mm a motory si je zpívají paráda
na EMC dosahuji rychlosti na osách XY 5500mm/s na šroubech se stoupáním 4mm a motory si je zpívají paráda
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechá se někde stáhnout demo?Zkusil bych si to nastavit jen orientačně.Je pravda ,že mi to při rychlejším posuvu ztratí krok .Přikládal jsem vinu motorům.Jsem s Machem prozatím spokojený a drobné chyby jsem vždy považoval za mnou vytvořené.Podle mně ,ale není bezchybný soft.Vždy a nebo z 99%je chyba v zadavateli.