Tvorba 3D modelu pomocí skenu z originálu.

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Ferda

20. 2. 2025, 8:09

Ahoj,
Potřeboval bych pomoct nebo poradit s tvorbou 3Dmodelu pomocí skenu z originálu. Nebo zda má někdo dobré zkušenosti s komerční firmou. Potřebuji ten tvar a prostor, něco bych už pak dodělal v SW. Jedná se jen o ten výlisek. To červený je nanesená perleť. Ty 3 šrouby se neřeší, to se tam dopájí.
Děkuji F.
Přílohy
24021801_ZNAK.jpg
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Pipik

20. 2. 2025, 9:48

Věř mi, nejlepší rada -
dej k tomu metr, vyfoť to co nejvíc kolmo, hoď si to jako pozadí v CADu, zaškáluj ať ti sedí měřítko podle toho metru (později to už doškáluješ pomocí šuplery na přesno), a obtahuj čáry.

Finančně, ale hlavně časově tě to vyjde rozhodně nejlíp. ...pokud teda nejsi dřevo na CAD :lol:
Pokud jsi aspoň trochu schopný, tak tohle musíš mít za hodinku namalovaný.

Žádný soft od 3D skeneru ti nevyhodí CAD formát, vždy dostaneš jen MESH, čili drátovou síť vhodnou tak pro 3D tiskárnu. Jedině zaplatit firmu, a věř mi, to tam nějakej maník bude zas jen obkreslovat, možná ne z fotky ale z toho drátovýho modelu, ale tentokrát za těžký prachy ;-)

Samozřejmě - pokud to chceš tisknout, tak ti MESH stačí. Ale pokud to chceš frézovat, tak asi narazíš. Neříkám že to nejde, jen je to dost limitovaný. Sám tohle občas řeším, mám jednoho zákazníka co mi dodává modely k výrobě který maluje v 3D studiu Max. Občas k zulíbání.... :roll:
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Permonik
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2025, 10:44

Stačí změřit, vnější rozměry, hloubku (vyšku). Je jen mix elips a kruhu.

Buď fotku a zakreslit v CADu zaobleni a nebo přes milimetrový papír odmeřit.

Ten napis je font (dostupný na netu). - Dá se doladit v grafickém editoru.

3D sken je zde staršná komplikace.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
marekzcke

20. 2. 2025, 10:56

Ak chces, posli mi to zasilkovnou, udelam ti 3D sken a zaslu zpatky. Vystupem bude STL plocha. To se da zmaknout za 0 penez (10min prace).
Modelovani v CAD uz jsou jen 2 rezy a mereni radiusu. To zmaknes mozna i sam.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Radhard
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2025, 11:56

Pokud je to dostatečně placatý, klidně oskenovat kancelářským skanerem 2D a pak jak už zde bylo popsáno, omalovat v CADU. Běžně praktikuju a výsledky nejsou špatný.
2.png
IMG_2243.JPG
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“