Zdravím chtěl jsem se zeptat jakou může mít hodnotu tato frézka Henri huser
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
cena by měla být taková aby byl spokojenej jak prodávající, tak kupec, který proto, aby se tohle mohlo nazývat frézkou/vrtačkou musí bohužel ujít velmi dlouhou trať v podobě výroby svislých dorazů včetně noniusu, páky svislého a příčného posunu, nového vrchního vyštípaného stolku, držáku motoru, napínání, kontroly a možného přebroušení vřetene a bronzových ložisk, celkově geometrie a v neposlední řadě sehnání těch jejich kleštin pokud už se někdo nesnažil tu dutinu předělávat k obrazu svému
Suma sumárum, dovedu si představit, že se z toho dá udělat krásný kousek, Niels tento typ poměrně často nabízí, viděl jsem od 500 do 5000€
za 500 jsem ji viděl s kleštinama a s pákama, dorazama, bez motoru za 5k ve vůni
5000kč si myslím, že by byla férová cena pro někoho kdo by se do toho chtěl pustit, případně někoho kdo ji má a kdo by ji potřeboval jako zdroj ND, mám pocit, že engeneer ji má, nebo prostě už se tady něco podobného řešilo

Suma sumárum, dovedu si představit, že se z toho dá udělat krásný kousek, Niels tento typ poměrně často nabízí, viděl jsem od 500 do 5000€
za 500 jsem ji viděl s kleštinama a s pákama, dorazama, bez motoru za 5k ve vůni
5000kč si myslím, že by byla férová cena pro někoho kdo by se do toho chtěl pustit, případně někoho kdo ji má a kdo by ji potřeboval jako zdroj ND, mám pocit, že engeneer ji má, nebo prostě už se tady něco podobného řešilo

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Viz.: t=26744
Engineer by mohl mít výhodu, že ví jak ty díly, které je potřeba dovyrobit, mají vypadat (teda pokud jemu nechybí také).
(Na druhou stranu: Hnusně vyhrubovaný odlitek křížového stolku pod vrtačku se zalitými hrudkami písku z číny se prodává za cca tisíc korun.
Tohle má myslím vyšší užitnou hodnotu, i kdyby to mělo sloužit jenom jako stojan pro vrtačku.)
Engineer by mohl mít výhodu, že ví jak ty díly, které je potřeba dovyrobit, mají vypadat (teda pokud jemu nechybí také).
(Na druhou stranu: Hnusně vyhrubovaný odlitek křížového stolku pod vrtačku se zalitými hrudkami písku z číny se prodává za cca tisíc korun.
Tohle má myslím vyšší užitnou hodnotu, i kdyby to mělo sloužit jenom jako stojan pro vrtačku.)
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
No mám ji v regále rozebranou na díly a bohužel taky ne kompletní. Mně chybí to hlavní ... nemám vřeteník. Ale popravdě ji zatím nijak neřeším, mám těch hraček na zprovoznění víc a moje priority jsou ozubení, takže jsem koncem roku začal zprovozňovat dvě malý odvalovky (Mikron z roku 1926 a pak typ 84 z NDR. Tumlíkova úvaha ji jinak zcela správná. Cena je velmi variabilní věc.... litinový základ je to sice solidní, ale je to fakt v podstatě jen na hodinářský díly. Takže někdo kdo dělá hodinky na klasice a má málo místa takový stroj ocení. Ale otázkou je kolik takových kupců u nás je? 

Ano soudruzi mají naprostou pravdu... ve všem s nimi souhlasím...
a jen bych odborně dodal: je to takový zvláštní druh, to ano... takový zelený a v životě jsem nic podobného zatím neviděl - takže velmi velmi zvláštní zcela jistě a určitě cenné
jak obvykle bazaristi nazývají "rare záležitost" nebo počesku sběratelský kousek
doporučuji Aukro a začít od koruny a svět ukáže 
Problémem trochu poslední dobou je, že sběratelů s postupem inflace nám jaksi ubývá
PS: příště doporučuji přiložit metr, vůbec netuším jak je to veliký
třeba by to někdo bez srdce překopal na jednoúčelák... (osobně - nebál bych se toho
)

a jen bych odborně dodal: je to takový zvláštní druh, to ano... takový zelený a v životě jsem nic podobného zatím neviděl - takže velmi velmi zvláštní zcela jistě a určitě cenné

Problémem trochu poslední dobou je, že sběratelů s postupem inflace nám jaksi ubývá

PS: příště doporučuji přiložit metr, vůbec netuším jak je to veliký

třeba by to někdo bez srdce překopal na jednoúčelák... (osobně - nebál bych se toho

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
koukám, že diskutovaná frézka nakonec ne takový exot v našich končinách. Dříve otevřené téma jsem založil skrz můj - také nekompletní - kousek. Bohužel mezitím zkončil Sweb a fotka se tak vyčadila. Mám zhruba v tomto stavu, lepší forku jsem nenašel. Chybí mi také vřeteník, mám tam naroubovanou rychloběřžnou hlavu z FN. To torzo jsem dostal za odvoz k jinému stroji a je to velikostí opravdu max tak na pouzdra hodinek (má se štítkem chronotechna).
Tak hodinky taky někdo musí vyrábět
tak šup zrepasovat a jedu na ty cibule pouzdříčka... šup šup kde to vázne?
Kdyby něco takovýho bylo před deseti lety, měl bych to určitě doma v paneláku a funkční
jenže to to ještě nebylo dostupný - syslily to zbytky fabrik co tu byly a důchodci ve stodolách. Teď už tady žádný fabriky nejsou a důchodci taky ne
(to budu za pár let já) tak je toho spoustu, teď už jsou tu jen montovny, sklady a hordy ukrajinců
amen s EU
PS: když na to budeš chtít vysoustružit nějaký tentononc tak písni já ti to v rámci tréningu na CNC soustruhu upíchnu

Kdyby něco takovýho bylo před deseti lety, měl bych to určitě doma v paneláku a funkční

PS: když na to budeš chtít vysoustružit nějaký tentononc tak písni já ti to v rámci tréningu na CNC soustruhu upíchnu

Děkuji za odpovědi,koukal na ni kamarád soustružník a říkal,že je v moc pěkném stavu.
Posuvy jsou prý asi nedávno hoblované,vřeteno bez vůle,kleština originál,vše bez zásahu kutila
podle něj mam nechat dodělat chybějící díly a pak ji teprve nabídnout..
Posuvy jsou prý asi nedávno hoblované,vřeteno bez vůle,kleština originál,vše bez zásahu kutila
tak začneme tou řemenicí...

Ale support si pak zaškrabeš sám