Ceny jsou tajné.
Moderátor: sysel
Nevím jak Vám, ale mě docela vadí pokud mi někdo pošle nabídku na stroj s tím, že cenu neví. Nechci hanět ničí obchodní strategii, protože ji maji vesměs lepší než já(vydělali víc peněz). Měl jsem na hyperin... dva inzeráty s poptávkou. Na oba dva během 2 minut přišla odpověď od stroje svoboda, že celou nabídku strojů naleznu u nich na vebu. Nic víc, nic míň. U Svobodů ale neví co za co.
Od pánů Hrkala a Jindráka chodily nabídky pravidelně, ale vždy bez ceny. Už nechodí. Odepsal jsem, že zasílání nenaceněných nabídek si nepřeji.
Je to světový trend, tajit se s cenou, nebo je to obchodní tajemství.
Pokud chci něco prodat, mám cenovou představu a napíšu jí do inzerátu. Ušetřím si tak překvapení z telefonátu zájemců, kteří měli představu poloviční, nebo dokonce třetinové ceny. A nemusím poslouchat tituly, že jsem zloděj nebo lichvář.
Od pánů Hrkala a Jindráka chodily nabídky pravidelně, ale vždy bez ceny. Už nechodí. Odepsal jsem, že zasílání nenaceněných nabídek si nepřeji.
Je to světový trend, tajit se s cenou, nebo je to obchodní tajemství.
Pokud chci něco prodat, mám cenovou představu a napíšu jí do inzerátu. Ušetřím si tak překvapení z telefonátu zájemců, kteří měli představu poloviční, nebo dokonce třetinové ceny. A nemusím poslouchat tituly, že jsem zloděj nebo lichvář.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
-
Ahoj, pises, ako by to bolo na slovensku.
U nas je to bezna prax. U nas dokonca su internetove obchody, ktore neuvadzaju ceny. Sam som niekolko takych naprogramoval pre zakaznikov. Samozrejme vsetky popadali.
Pri strojoch je pravdepodobne mala konkurencia a este mensi trh. Takze obchodnici tu bezne maju 200-400% rabat. To sa tyka aj inych veci - oblecenie dovezene z turecka a ciny a predavane ako znackove, detske veci...
Proste je to o ludoch, o mentalite. Problem je, ze ludia nehladaju konkurenciu za hranicami. Je to prevazne jazykova priepast. A doplacame na nu vsetci.
U nas je to bezna prax. U nas dokonca su internetove obchody, ktore neuvadzaju ceny. Sam som niekolko takych naprogramoval pre zakaznikov. Samozrejme vsetky popadali.
Pri strojoch je pravdepodobne mala konkurencia a este mensi trh. Takze obchodnici tu bezne maju 200-400% rabat. To sa tyka aj inych veci - oblecenie dovezene z turecka a ciny a predavane ako znackove, detske veci...
Proste je to o ludoch, o mentalite. Problem je, ze ludia nehladaju konkurenciu za hranicami. Je to prevazne jazykova priepast. A doplacame na nu vsetci.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
Ten důvod je celkem jasný - když napíšou cenu rovnou, každý se otočí na podpatku a odkráčí. Tohle je prostě jeden ze způsobů prodeje, spoléhá se na to, že při přímém kontaktu (telefon, návštěva) se podaří zákazníka přesvědčit na vyšší cenu, než by byl ochoten normálně zaplatit
. A funguje to. Já osobně tenhle typ prodejců nemusím, ale určitě jsou i tací kterým to vyhovuje.

Ceny podle xichtu
Asi před 6ti lety jsem posílal poptávku jedné společnosti na cenu soustruhu SU50 (orezlého a s odstříženým rozvaděčem) a to jsem si panečku naběhl. Hned mi volali a vyzvídali. Když jsem řekl, že chci jen znát tu cenu SU50ky tak mi jí tedy poslali mailem. Tak soustruh stál 120 tisíc bez DPH. To by mě zajímalo co chtěli za ty ostatní a funkční. Pak mi ještě asi půl roku volali jestli nesháním nějaké stroje a nemohl jsem se jich zbavit.
Tak od té doby už se raději neptám v komerčních inzerátech na ceny.
U Svobody je to spíše na to aby člověk přijel a vybral si a rovnou se domluvil na ceně. Kolikrát mi to připadá, že ty překupníci strojům ani moc nerozumí, protože v nabídce mají např. horizontální frézku a v popisu je uvedeno univerzální. A to mnohdy bývají i větší omyly.

Asi před 6ti lety jsem posílal poptávku jedné společnosti na cenu soustruhu SU50 (orezlého a s odstříženým rozvaděčem) a to jsem si panečku naběhl. Hned mi volali a vyzvídali. Když jsem řekl, že chci jen znát tu cenu SU50ky tak mi jí tedy poslali mailem. Tak soustruh stál 120 tisíc bez DPH. To by mě zajímalo co chtěli za ty ostatní a funkční. Pak mi ještě asi půl roku volali jestli nesháním nějaké stroje a nemohl jsem se jich zbavit.
Tak od té doby už se raději neptám v komerčních inzerátech na ceny.
U Svobody je to spíše na to aby člověk přijel a vybral si a rovnou se domluvil na ceně. Kolikrát mi to připadá, že ty překupníci strojům ani moc nerozumí, protože v nabídce mají např. horizontální frézku a v popisu je uvedeno univerzální. A to mnohdy bývají i větší omyly.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jeden týpek od kterého jsem si kdysi kupoval S28 mi zase asi desetkrát během jednání řek, že moc nevěří, že mu to zaplatím. Přivezl mi ji až před dům, ale nesložil ji dokud jsem mu nevysázel peníze. Tehdy jsem si pro sebe říkal, že je to asi chudák paranoik, klinický případ, teď když už jsem zkušenější bych mu asi řekl něco jiného 

Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ještě pro názornost uved datum koupě a za kolik , pokud to není tajnéprochaska píše:Jeden týpek od kterého jsem si kdysi kupoval S28 mi zase asi desetkrát během jednání řek, že moc nevěří, že mu to zaplatím. Přivezl mi ji až před dům, ale nesložil ji dokud jsem mu nevysázel peníze. Tehdy jsem si pro sebe říkal, že je to asi chudák paranoik, klinický případ, teď když už jsem zkušenější bych mu asi řekl něco jiného

Snad už bude brzo ATC
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Datum si už moc nepamatuju, tak pár let po revoluci. Chtěl za něj 25 tisíc. Byl to zjevně kdosi kdo se nachomýtnul ke zkrachovalé fabrice a nastojato za pakatel koupil všechno co tam bylo. Já jsem to dostal s obrobkem v univerzále, upnutým nožem a vanou plnou špon 

Aleš Procháska
Jasna snaha chytit zakaznika k jednani po telefonu nebo osobni navsteve v ocekavani toho, ze zaplati vic nez kdyby si mohl v klidu porovnat nabidky. K tomu jeste nutno prihodit fakt, ze spousta prekupniku se chova stejne, takze se ceny hur srovnavaji.
Ale porad lepsi nez vrakoviste, kde mi do telefonu rekli za dil cenu 500 a na miste podle xichtu 1000.-... tak jsem jel radeji jinam, kde mi uz na zacatku rekli 750. Pritom kdyby si tu cenu rekl uz na zacatku, klidne mu ji dam, protoze jsem na ten dil spechal, nemel jsem chut jet o dvacet km dal a novy stal desitku... pardon za OT
Ale porad lepsi nez vrakoviste, kde mi do telefonu rekli za dil cenu 500 a na miste podle xichtu 1000.-... tak jsem jel radeji jinam, kde mi uz na zacatku rekli 750. Pritom kdyby si tu cenu rekl uz na zacatku, klidne mu ji dam, protoze jsem na ten dil spechal, nemel jsem chut jet o dvacet km dal a novy stal desitku... pardon za OT

jasně dělají cenu podle toho jak se v tom vyznáš....obvyklé kecy že mašina skoro nejela apod. - to poznáš na první pohled jak se věci mají a podle toho s ním musíš jednat,zkrátka mít ostré lokty. A když tak ať si to strčí do trenek,já před asi 5lety kontaktoval Svobodu když nabízel elektrojiskrovou hloubičku československé výroby zn.VUMA. Byl to děsnej krám už když to vyrobili natož teď,chtěl jsem to celé předělat. Když mi Svoboda řekl 50tisíc málem se mi zastavil puls,říkám mu že tak za cenu šrotu jinou cenu to nemá!
Asi se urazil a přestal komunikovat....teď to nabízí v totálním výprodeji a myslím že šrotiště ji nemine.Tyhle ceny měl mít před léty ne až teď
http://www.troostwijkauctions.com/cs/ve ... 4-1204888/
Asi se urazil a přestal komunikovat....teď to nabízí v totálním výprodeji a myslím že šrotiště ji nemine.Tyhle ceny měl mít před léty ne až teď
http://www.troostwijkauctions.com/cs/ve ... 4-1204888/
- Martinhora
Já jsem od Svobody nedávno koupil soustruh SUI 32. A musim říct, že s ním nebyl problém. Našel jsem tam závadu na koníku a dohodli jsme se, že si můžu zato nabrat nože kolik unesu. Jinak soustruh je v přiměřeném stavu vč. dig odměřování SONY a stál 65 000. Jinak kousek od baráku mám taky překupníka strojů a ten za ten samej soustruh (bez odměřování a v podobnzm stavu) chce 119 000 (ale dostat z něho tu cenu bylo utrpení). Takže se mi i vyplatilo si proto dojet (2x 300 km) Jinak ještě k těm aukcim. Na první pohled se zdá, že je to za hubičku, ale je tam ta věta - dosažení nejnižší přijatelné ceny
ale co je to přijatelné cena už nepíšou