3d tisk krytu - mechu
Já bych to rád zkusil, jenže mám jenom Bambulab X1C. Bohužel to chce Bambulab H2D, X1C na kryt osy Z nestačí. Ostatní osy by šly. Zkusím se pověnovat alespoň modelům a pokusům s kryty os X a Y. Pokud se mi podaří provést náhradu mojí X1C za H2D, tak i Z.
Ja myslim ze neni.
Sam tsknu TPU a TPE dlouho od mekkych 60A az po 95A na FDM tiskarnach. A neveril bych tomu ani za mak v takove mechanicky narocne aplikaci a jeste chemicky namahane emulzi nebo lihem.
Jednou jsem se opravdu snazil jeden pruzny komponent konektorove vyvodky vyrabet z TPU resinu na SLA a neproslo to ani zakladnimi testy na opakovamy ohyb. Normalne se to delaminivalo po vrstvach expozice. Kamarad se snazil o prototypovou vyrobu "gumoveho" komponentu na auta, taky SLA, nekolik resinu vcetne velmi drahych a opet to neuspelo, vadi tomu teplo, zima, pretvoreni....
Jsem v tom skepticky, pekne to vypada jako hobby projekt, real je jinde.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Taký mám pochyby, ale za otestování nic nedáme.Dawe píše: ↑7. 5. 2025, 4:19Ja myslim ze neni.
Sam tsknu TPU a TPE dlouho od mekkych 60A az po 95A na FDM tiskarnach. A neveril bych tomu ani za mak v takove mechanicky narocne aplikaci a jeste chemicky namahane emulzi nebo lihem.
Jednou jsem se opravdu snazil jeden pruzny komponent konektorove vyvodky vyrabet z TPU resinu na SLA a neproslo to ani zakladnimi testy na opakovamy ohyb. Normalne se to delaminivalo po vrstvach expozice. Kamarad se snazil o prototypovou vyrobu "gumoveho" komponentu na auta, taky SLA, nekolik resinu vcetne velmi drahych a opet to neuspelo, vadi tomu teplo, zima, pretvoreni....
Jsem v tom skepticky, pekne to vypada jako hobby projekt, real je jinde.
Nebo pokud si nekdo chce "vytunit" sveho MTB full suspension milacka a sahne do/na tlumicu - tam se muze vyradit
.

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Na kovoobráběcí mašiny je to možná i zbytečný zkoušet (podle mě to zařve s první větší šponou namotanou na vrtáku; ale zároveň přiznávám, že dělám na FNce bez měchů).
Ale dokážu si to představit na malý hračko-frézce na balsu a překližku. Samotného by mě to nenapadlo, takže díky za tip
Ale dokážu si to představit na malý hračko-frézce na balsu a překližku. Samotného by mě to nenapadlo, takže díky za tip

Ty materiály se skutečně hodně vyvíjejí. Ale já bych spíše zkusil, zda by nešlo lamely udělat z něčeho trvanlivějšího (např. PA-CF) a jen ty ohebné spoje z pružného materiálu. Samozřejmě nevím, zda by to drželo pohromadě.