Ahojte
chcel by som vás poprosiť o radu/ pomoc
už dlhšie sa trápim s mojou frezou.
je to hobby fréza kde som použil jednotku stb 5100 teda cinska doska pre mach 3 cez usb
Môj problém je nasledujúci napr skúšam robiť kapsu.
ako prva freza čistí vnútro cez raster co je fajn.
potom ked freza zacistuje boky tak v mieste kde začína urobí správny polomer 4 mm (freza 8 mm) avšak ostatne 3 rohy su s väčším polomerom vid foto nižšie
razmery kapsy su presne 30X30 mm teda problem su len rohy.
druhy problém na ktorý som narazil tak napríklad pri gravírovaní obrázka sa cely obraz posúva.
červenou čiarou je to ohraničene kde by sa cca mala pohybovať freza. ale realne stale obraz uteka.
skusil som:
zmena motora - nepomohlo
zámena driverov na osiach - nepomohlo
znižil som rýchlosti a zrýchlenia to nepomohlo posuvy maju dosť silu teda nezastavím ich ani rukou
zmena smeru rastra - nepomohlo teda raz to utekalo v osi x a raz os y
mechanickú chybu som vylucil a taktiež kalibraciu mam správnu
teda úprimne si myslím že problém je v čínskej doske a machu ktorý poslali.
budem veľmi vďačný za vaše rady
nastavenie softveru mach 3
Dělá to ta čínská USB deska.
To co popisuješ se stalo kdysi i mi a i hromadě dalších lidí co si kdy koupili kdo ví jaký USB nesmysl z Aliexpressu.
Ethernet smoothstepper je nejlevnější 100% řešení.
Se zárukou, podporou a průvodcem nastavení.
Koupíš to na českém cnc shopu.
To co popisuješ se stalo kdysi i mi a i hromadě dalších lidí co si kdy koupili kdo ví jaký USB nesmysl z Aliexpressu.
Ethernet smoothstepper je nejlevnější 100% řešení.
Se zárukou, podporou a průvodcem nastavení.
Koupíš to na českém cnc shopu.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Ještě. Vždycky když něco takového řešíš, vždy, úplně vždy chceš ethernetovou komunikaci.
Nikdy USB.
Takže chceš ethernet smoothstepper (ESS).
Prodává se i USB smoothstepper (USS), ale ten nechceš.
Taky nikdy nepoužívej dlouhé USB prodlužovací kabely. Flashku s programem strkej přímo do počítače.
Nikdy USB.
Takže chceš ethernet smoothstepper (ESS).
Prodává se i USB smoothstepper (USS), ale ten nechceš.
Taky nikdy nepoužívej dlouhé USB prodlužovací kabely. Flashku s programem strkej přímo do počítače.
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Tento:
https://www.cncshop.cz/smoothstepper-et ... o1102.html
U ničeho z ali ti nelze garantovat funkčnost.
Jsou samozřejmě i další, ty jsou dražší.
Tento je pro router úplně ideální.
https://www.cncshop.cz/smoothstepper-et ... o1102.html
U ničeho z ali ti nelze garantovat funkčnost.
Jsou samozřejmě i další, ty jsou dražší.
Tento je pro router úplně ideální.
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Pokud ti jde o finance (ten doporučený interpolátor vskutku není úplně levná sranda), tak já jsem spoustu let provozoval Mach3 bez jakýkoliv oddělovací desky přímo z paralelního portu na vstupy driverů. Takže řešením je sehnat starý PC s tímto portem a zapojit si CNC na něj. Pochopitelně má to určité svoje zákonitosti a chce to o tom trochu něco nastudovat. Ale není to zase extra moc složité.
-
Ahoj,
ak chceš zostať pri Machu, Ethernet smoothstepper je cesta. Mám ho na routri 10 rokov a nemal som doteraz jediný problém.
Tie čínske lacnotky vyzerajú síce lákavo, ale často je to generátor na problémy. Bývajú neodladené, podpora rovná nule, šanca na upgrade rovná nule. Naviac existuje riziko, že 2 na Ali na pohľad rovnako vyzerajúce dosky nebudú nakoniec tak úplne "rovnaké". Ak na to ale trváš, tak ak nemáš z nejakého fóra zaručené ozvy od viacerých dlhodobejších užívateľov na nejaký konkrétny produkt aj s linkom na čínskeho výrobcu, môže sa ti ten nákup docela predražiť.
ak chceš zostať pri Machu, Ethernet smoothstepper je cesta. Mám ho na routri 10 rokov a nemal som doteraz jediný problém.
Tie čínske lacnotky vyzerajú síce lákavo, ale často je to generátor na problémy. Bývajú neodladené, podpora rovná nule, šanca na upgrade rovná nule. Naviac existuje riziko, že 2 na Ali na pohľad rovnako vyzerajúce dosky nebudú nakoniec tak úplne "rovnaké". Ak na to ale trváš, tak ak nemáš z nejakého fóra zaručené ozvy od viacerých dlhodobejších užívateľov na nejaký konkrétny produkt aj s linkom na čínskeho výrobcu, môže sa ti ten nákup docela predražiť.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel