Gumová manžeta
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
sháním gumovou manžetu na 3D hodinky , podobné jako na fotografii, nevěděl by někdo kde to roste ?
RADEK
sháním gumovou manžetu na 3D hodinky , podobné jako na fotografii, nevěděl by někdo kde to roste ?
RADEK
- Přílohy
-
- haimer_3D.bmp
- (281.3 KiB) Staženo 449 x
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
neco "hodne podobneho" je na ruznejch brzdovejch manzetkach u spojkovejch valecku treba,ale asi to bude mit ten malej prumer vetsi, na takhle malou dirku asi tezko, ale kdyz prohledas katalog rubeny tak tam treba neco podobneho najdes
mimochodem ten 3D merak uz se da sehnat za nejakou rozumnou cenu?
mimochodem ten 3D merak uz se da sehnat za nejakou rozumnou cenu?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
No otazkou je co je rozumna cena. Potrebuju velky prumer 26-30 a maly 8-12.
Katalogu jsem prolezl uz fakt docela dost a nemuzu nic takoveho akorat najit.
RADEK
Katalogu jsem prolezl uz fakt docela dost a nemuzu nic takoveho akorat najit.
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
no spojkovej valecek od skodovky ma prumer pistku 19 nebo 22 takze vnejsi prumer muze byt takovejch 30 a ta tycka co k tomu vede ma taky tech cca 8mm celkova delka te gumicky je tak 25, to by treba pouzit slo..
stoji to par korun..
no nejlevnejsi co jsem nasel je u Cejky asi za 4000, coz dejme tomu je jeste asi prijatelna cena, bohuzel jsem to jeste nevidel na zivo a tak se trochu bojim koupit takovou vec o kterem si nejsem 100%jisty jak funguje..
predpokladam ze najedu na material v ose x a rucicka se hne z nulove polohy jakmile najedu na hranu, to same v ose Y na stejnem ciferniku, plus druhy cifernik je osa Z , je ma uvaha logicky spravna?
co to udela jakmile najedu na sikminu 45st kdy bude Xko narustat a Y o stejnou hodnotu ubyvat?
stoji to par korun..
no nejlevnejsi co jsem nasel je u Cejky asi za 4000, coz dejme tomu je jeste asi prijatelna cena, bohuzel jsem to jeste nevidel na zivo a tak se trochu bojim koupit takovou vec o kterem si nejsem 100%jisty jak funguje..
predpokladam ze najedu na material v ose x a rucicka se hne z nulove polohy jakmile najedu na hranu, to same v ose Y na stejnem ciferniku, plus druhy cifernik je osa Z , je ma uvaha logicky spravna?
co to udela jakmile najedu na sikminu 45st kdy bude Xko narustat a Y o stejnou hodnotu ubyvat?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Je to trochu jinak. Nula na hodinkach je vzdy v jejich ose , coz znamena ze pokud je tam kulicka 4mm tak po doteku musis ujet jeste dva milimetry aby na ciferniku byla nula. 3d hodinkama lze merit vzdy jen v jedne ose , nelze merit X a treba Y zaroven.
Naposledy upravil(a) Radek-B dne 18. 5. 2010, 9:19, celkem upraveno 1 x.
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
je mi jasne, ze musim pripocitat polomer kulicky..
jde mi jen o to kdyz bude kulicka prumeru treba 4mm treba (stred)10mm od materialu volne ve vzduchu tak cifernik bude ukazovat co? predpokladam 0 a pokud najedu v ose x o 8mm tedy se dotknu hrany zacne se vychylovat cifernik z nuly a nastavim tedy 2mm na ose x od hrany to same v ose Y je ma uvaha o te funkci spravna?
jde mi jen o to kdyz bude kulicka prumeru treba 4mm treba (stred)10mm od materialu volne ve vzduchu tak cifernik bude ukazovat co? predpokladam 0 a pokud najedu v ose x o 8mm tedy se dotknu hrany zacne se vychylovat cifernik z nuly a nastavim tedy 2mm na ose x od hrany to same v ose Y je ma uvaha o te funkci spravna?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono je to kompenzovany
takze kdyz mas kulicku 4mm
tak to nedotknuty ukazuje vlastne 2mm
a kdyz to vychylis o ty dva a jsi presne v ose tak to ukazuje 0
tedy vzdy najizdis stred te kulicky nic nepocitas
takze kdyz mas kulicku 4mm
tak to nedotknuty ukazuje vlastne 2mm
a kdyz to vychylis o ty dva a jsi presne v ose tak to ukazuje 0
tedy vzdy najizdis stred te kulicky nic nepocitas
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
3d taster má jen jeden ciferník a dá se s ním měřit jen jedna osa v daném okamžiku. Ten se kterým jsem pracoval byl z katalogu Hoffman a měl výměnné hroty, které se lišily délkou. Každá délka má jiný průměr kuličky. Nejdelší má průměr asi 8mm, je to kvůli tomu, aby se taster nemusel po změně hrotu seřizovat a stále správně měřil ( ukazoval) střed vřetene
A co vysoustruzit formu a udelat odlitek ze silikonu?
Vnitrni dil formy pujde rovnou na soustruhu, vnejsi bych udelal jako positiv a obtisknul. Nevim jak soustruzeni, ale dodelat formu a odlit par kusu je prace na odpoledne.
Vnitrni dil formy pujde rovnou na soustruhu, vnejsi bych udelal jako positiv a obtisknul. Nevim jak soustruzeni, ale dodelat formu a odlit par kusu je prace na odpoledne.
Tak co zkusit z motorky, maj je mensi a mnohem tenci. Treba jawa ma takovouhle http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/Foto/Fu ... _brzdy.jpg
http://www.fichtlkramek.cz/nahled/id_1494.html
Mel sem v ruce z brzdove packy hondy a tam mela podobnou delsi a mnohem jemnejsi nez jawa.
http://www.fichtlkramek.cz/nahled/id_1494.html
Mel sem v ruce z brzdove packy hondy a tam mela podobnou delsi a mnohem jemnejsi nez jawa.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Prosim vas nema nekdo moznost dodat alespon zhruba rozmery te prachovky ? Ta vypada dost dobre.
Vyroba formy samozrejmne je resenim ,ale kdyz by to nekde slo nakoupit za 8,- kus ....
Vyroba formy samozrejmne je resenim ,ale kdyz by to nekde slo nakoupit za 8,- kus ....
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce