CAM plugin do SketchUpu

CAM software
Odpovědět
sca

19. 5. 2010, 8:01

Zdravim vas,
vedu modelarsky krouzek a ucim mladezniky SketchUp. Pustili jsme se take do stavby modelarske CNC frezky rizene EMC2. Uzke misto vsech hobby reseni spatruji v generovani drah nastroje. Clovek musi mit dalsi software, nezridka dost drahy na tvorbu G-kodu a provadet vselijake exporty do DXF. Zkratka skrabat se za uchem opacnou rukou. Jelikoz, jak zpiva Nohavica, "co neni stopro to me vzdycky smoli", rozhodl jsem se iniciovat vytvoreni CAM pluginu pro SketchUp. Pro zacatek jen na tvorbu G-kodu pro frezovani ve 2D.
Odbornik na pluginy je pripraven, ale potrebuji ziskat informace o G-kodu pro EMC2. Jeho specifika a poznatky z praxe.
Uplne nejlepsi by bylo, kdybyste mi nekdo mohli vygenerovat uplny a odzkouseny G-kod pro frezovani jednoduchych obrazcu v EMC2, napriklad obdelniku a kruhu, vcetne najizdeni nastroje na zacatek drahy, spousteni a zvedani nastroje, rychle prejezdy atd.

Pomuzete mi nekdo prosim?

Mejte se
Standa Cajanek
ps. modelarske stranky http://www.modelar.ihukvaldy.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 5. 2010, 8:49

specifikace gkodu jak ho interpretuje emc je na webu v dokumentaci emc www.linuxcnc.org
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

19. 5. 2010, 9:25

tak nevím má cenu to dělat pro 2D? Pro 2D je dostupných hned několik free řešení.
snowi

20. 5. 2010, 9:41

Pro SketchUp je plugin pro 2D již vymyšlen: http://cerebralmeltdown.com/cncstuff/pa ... efault.htm
používá se v součinosti s CamBamem, ale asi bude univerzální.
sca

25. 5. 2010, 10:25

Díky všem za odpovědi.

QNX: možná máte pravdu, jenže je to další software, byť free a už to není tak elegantní řešení.

Snowi: díky za link, prozkoumáme, ale zatím to vypadá, že ke generování G-kódu se bez CamBamu neobejde

Standa
Odpovědět

Zpět na „CAM“