magneticke upinanie na sustruhu?
..dostalo sa mi do ruk niečo ako sklučovadlo ale magneticke.. zozadu to ma diery ako 160-tka sklučovadlo a vpredu to je hladke rovne a su tam take tie žlte čiary ako na malej magnetickej bruske rovinnej..mate stym niekto skusenosť je to len na risovanie alebo aj na sustruhu sa da obrabať tak že sa upne niečo len magnetom???viem že na freze sa tak robi a upina sa na magneticky stôl.
sustruh sv18 ,vrtačka
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
elmag. i permag 160 se dodávaly i k našim nástrojovkám,ten kruhový permag 160 s Mk5 kuželem a přírubou mám doma ale je to fakt jen na brusku na malý otáčky,kruhový elmag nemám takže nemůžu objektivně posoudit
nečekej od toho žádnou moc velkou upínací sílu,čím menší plocha obrobku tím slabší,ty rozteče pólů jsou dost veliké musíš to něčím založit jak na brusce naplocho,velký kus tam drží aspoň přes dva póly docela schopně ,ale rukou se do toho žduchnout dá
tím,že je to kruhové tak tam nejsou ty opěrné lišty jak na hranatým magnetu
osobně by mě to nenapadlo dát na soustruh s tím,že na tom budu něco soustružit
,pokud to tam ale dáš a budeš tam brousit suportovou bruskou tak by to mělo být OK
nečekej od toho žádnou moc velkou upínací sílu,čím menší plocha obrobku tím slabší,ty rozteče pólů jsou dost veliké musíš to něčím založit jak na brusce naplocho,velký kus tam drží aspoň přes dva póly docela schopně ,ale rukou se do toho žduchnout dá

tím,že je to kruhové tak tam nejsou ty opěrné lišty jak na hranatým magnetu
osobně by mě to nenapadlo dát na soustruh s tím,že na tom budu něco soustružit

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění