Závity na soustruhu S28

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
Odpovědět
davido

30. 5. 2010, 6:15

Ahoj prosím o radu.na soustruhu s 28 jsem chtel udelat závit se stoupáním
1,75 mm.nastavil jsem vše podle tabulky a udelal první třísku,hned se mi to zdálo jiný.mrknul jsem na to měrkama a vycházelo mi to na stoupání
1 mm.hledal jsem proč a došel jsem k tomu,že křížovou pákou co se právě mění velikost stoupání,tak s ní mužu kroutit sem tam ale závitový sroub se otáčí pořád stejnýma otáčkama(to je ta chyba).jenže když přesunu páku z metrických na witvorty tak to funguje(zavit.sroub se zpomaluje a zrychluje)takze si myslím ze je chyba v pace přepínání posuvu metr.-witv.jednou jsem sundal to přední čelo kde ty páky jsou a pak to dával dohromady dost dlouho(jsou tam 4 paky a každá má vodicí kameny)dá se to nějak poznat bez sundání předního čela soustruhu.je to dotaz spíš pro někoho kdo tenhle soustruh má nebo ho viděl.moc děkuju za jakýkoliv nápad David
jarda3

30. 12. 2010, 4:27

To co popisuješ, předpokládá demontáž té přední stěny a správné zasazení do ovládacích kamenů. Další chyba by mohla být v jiné kombinaci výměných kol. Ale pokud ti nejde navolit něco pákou, tak za ní to nefunguje. Při minulé demontáži jsi to prostě blbě sestavil.
RaS

30. 12. 2010, 9:21

přesně tak pokud sundáš přední kryt, musíš ho nasadit tak aby sedly všechny 3 kameny do drážek, nasaď víko na kraj kolíků a zkoušej točit jakmile to jde volně tak znovu a znovu.. možná jsem úplně levej ale když jsem to dělal poprvé tak se mě to povedlo asi na pošesté sem myslel že to rozkopu vždycky něco nešlo.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“