kolejničky a kolejová kola
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Sháním vyřazené kolejnice a kolejová kola z úzkorozchodné dráhy od vyřazeného katru nebo z lomu, popř. z mostového jeřábu. Kolejnic potřebuji asi 60m, kola 4ks a jejich průměr ne menší než 200mm. Netušíte jestli by nekde něco takového nebylo? Potřebujeme to na stavbu zařízení na fotce.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
www.starestroje.cz
Michal Bednar s tim dost obchoduje, mohl by vedet
Michal Bednar s tim dost obchoduje, mohl by vedet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
mozna bych o necem vedel... zitra mi jeden kamos zjisti, jestli by neco nebylo. ale jen ty kolejnice, kola asi ne. skoda, ze nechces normalni velky kolejnice, ty by se sehnaly lip
a nebo kdyby ti stacily nejake traverzy, taky by to slo. zitra uvidim, dam vedet

- Zdenek Valter
Klasická železnice pracuje trochu s jinými profily - tedy výrazně většími..xxx. píše:asi bych se obratil na nejake zeleznicni stavitelstvi a chtel bych vyrazene kolejnice /nebo si najdi starou vyrazenou trat nekde v lese
- Zdenek Valter
Jak velkou hmotnost bude mít ten most ?magi píše:Kdyby jsi mě znal, tak by jsi věděl že krom jiného pracuju na čističce, takže co třeba mostový shrabovák plovoucího a sedimentujícího kalu?
Co se týče těch kolejnic tak tyto nízké profily (do 100 mm) používají
- stavitelé jeřábů
- doly (hlubinné) s kolejovou přepravou
- lomy s průmyslovou drážkou atp.
Ale to jsi vlastně psal na začátku
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No výborně, to je slovo do pranice. Budu moc rád za kazdý tip, možná už taky něco mám.Mayb píše:mozna bych o necem vedel... zitra mi jeden kamos zjisti, jestli by neco nebylo. ale jen ty kolejnice, kola asi ne. skoda, ze nechces normalni velky kolejnice, ty by se sehnaly lipa nebo kdyby ti stacily nejake traverzy, taky by to slo. zitra uvidim, dam vedet
Jinak hmotnost mostu zatím netuším, dvě traverzy, kola, domečky, hřídel, dvě převodovky atd. Ono to asi naskáče, ohaduju to na 700-800kg. Těžko říct takhle z hlavy.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Nešlo by použít kolejnice na výtahy? To jsou pěkná "T" a na tu váhu 700-800kg by to mohlo v pohodě stačit.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To by asi nešlo, jezdilo by to jen po horní hraně, která je 10-12mm a tam je velmi malá styková ploška na které sedí kolo. Zcela určite by to klouzalo. Už teď víceméně počítám že se to bude muset dovybavit ozubenými hřebeny kvůli prokluzu. (zkušenost z ČOV Třebíč, kde toto již dlouho provozují).QNX píše:Nešlo by použít kolejnice na výtahy? To jsou pěkná "T" a na tu váhu 700-800kg by to mohlo v pohodě stačit.
magi: jo, počítal jsem s pohonem přes nějaký ozubený hřeben, ocelové lano nebo řetěz.