G-code editor pre sústruhy

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
anartech
Začátečník

1. 8. 2026, 7:03

Ahojte,
posledný čas som vyvíjal vlastný softvér na simuláciu a kontrolu G-code programov – MultiPath CNC Editor. Pôvodne som si to urobil pre vlastnú potrebu, ale nakolko je tam už viac funkcí ako v bežných editoroch chcem sa oň podeliť a rád by som dostal spätnú väzbu od ľudí z praxe.

Je to editor a simulátor G-code programov pre sústruhy – jednorevolverové aj dvojrevolverové, s vizuálnou kontrolou a synchronizáciou oboch kanálov.

Čo program dokáže v skratke:

Editácia a simulácia G-code programov pre sústruhy – jednorevolverové aj dvojrevolverové (multi-channel), vrátane synchronizácie kanálov (WAITM a pod.)
Podpora dialektov Fanuc, Siemens 840D, Doosan Puma MX, Mitsubishi M700/M800
Kontrola G-kódu – kontrola programu na chyby v troch úrovniach závažnosti (kritické/varovanie/info), cez 30 pravidiel
Setup Sheet generator – automatické vytiahnutie nástrojovej tabuľky a grafických náhľadov dráh do PDF
Export dráh nástroja do DXF
Kalkulačka rezných rýchlostí a kalkulátor tolerancií podľa ISO 286
G-code diff nástroj na porovnanie revízií programu
Optimize Mode – porovnanie pôvodného a preoptimalizovaného programu vedľa seba (diff dráh, zmeny nástrojov/parametrov) s prehľadom úspory času
Cost Analyze mode – prepočet ceny na kus, úspora nákladov a čas návratnosti, exportovateľné do Excelu (s funkčnými vzorcami)
Čítanie premenných a Fanuc makro cyklov
Prečíslovanie N-riadkov, odstránenie medzier, offset časti programu ,štatistiky a ďalšie rôzne funkcie

Presnejší opis funkcií a videá nájdete na stránke https://multipathcnc.com/sk/ stiahnuť sa dá odtiaľ alebo cez Microsoft Store
https://apps.microsoft.com/detail/9NHTX ... d=pdpshare
cez Store sa vyhnete SmartScreen upozorneniu pri inštalácii.

Ak by ste to chceli otestovať dlhšie, prípadne nasadiť vo firme, ozvite sa mi do správy ,pošlem vám licenčný kľúč :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“