Matice šroubu posuvu
- Zdenek Valter
Nerozumím - vždyť výšku stavíš tím červíčkem mezi šrouby co máš na obrázku obkrouženo !potraviny píše:Matice navydržela nápor a šroubky jsou v háji i s maticí. Byly tam tak 3-4 závity na uchycení a ty to navydržely. Musím udělat novou matici, ale nevím jak přijít na výšku díry pro M10/1L. Ulítnu-li o 0,1mm, tak mi to bude dělat bordel na obou koncích šroubu.
vyndat šroub posuvu, matici přišroubovat na místo a vysunout suport až na doraz k díře po šroubu a skrz tu díru matici buď navrtat nebo rovnou provrtat, jestli tedy díra pro šroub není menší než 9 mm. Když bude větší dát si pouzdro s dírou 9 a povrch dle díry pro šroub
Zdenku, právě ten červík dělá podle mě ten bordel a matice pak nesedí celou plochou a má možnoust se vaklat ve směru otáčení šroubu.Zdenek Valter píše:Nerozumím - vždyť výšku stavíš tím červíčkem mezi šrouby co máš na obrázku obkrouženo !potraviny píše:Matice navydržela nápor a šroubky jsou v háji i s maticí. Byly tam tak 3-4 závity na uchycení a ty to navydržely. Musím udělat novou matici, ale nevím jak přijít na výšku díry pro M10/1L. Ulítnu-li o 0,1mm, tak mi to bude dělat bordel na obou koncích šroubu.
Matici chci přišroubovat na krev po okrajích 4xM4, aby díry neprocházely dírou pro M10/1L asi jako na obr. ale zrovna jsem ulítnul.
Jinak jsem Zdenku prodal můj kšeft se vším co tam bylo mimo PC a pantoflí. Byla to lákavá nabídka a tak si teď užívám dovču za posledních 18 let.

Když já ty červíky nechci, aby matice seděla celou plochouaudina píše:Ak sa vakla daj ešte čeviky nalavo a napravo . Potom by sa už nemala
- Zdenek Valter
Jenže já si myslím, že tou mírou vzpříčení myslel původně výrobce na utažení vůle posuvu suportu.potraviny píše:Když já ty červíky nechci, aby matice seděla celou plochouaudina píše:Ak sa vakla daj ešte čeviky nalavo a napravo . Potom by sa už nemala

Jak toho docílíš ty ?
Nó, mylsel jsem a taky už to dělám, nový náboj s bronzovou vložkou a ax.ložiskem (mám hotovo), nonius 1/80-dílek 0,0125mm-(mám hotovo), nový šroub i s bronz. maticí a hezoučky to pomaloučku zalapovat a vůle nulová (teprve dělám) 

Mám udělané dělení na vřetenu včetně aretace, no a v klidu vyškrábu nožem. Na posuvu mám doraz a všechny dílky mají stejnou dékluaudina píše:Pekne. Ako si robil tie dieliky na noniusu?

Omrkni to: http://www.soustruh.borec.cz/del-vr.htm