Potřebuji frézovat formu pro odlévání plastového dílu. Materiál - nejspíš bude stačit cokoliv kovového, podle ceny
3D model obou dílů mám ve formátu STL (u dílu 1 nejsou zakreslené sražené hrany, ty jsou naznačené na přiloženém obrázku červenou čarou).
Může někdo nabídnout cenu? Díky.
Frézování - aktualizované
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Stl formát je jako podklad pro výrobu je na prd. Nicméně existuje prohlížeč, kde se dá i měřit. Nerozumím těm dírám 2,4/3, proč zrovna takhle osazený?
Rozumím tomu tak, že chceš obě poloviny zakolíkovat, stáhnout svěrkou nebo do svěráku a odlít tvar nějakou hmotou. V tom případě doporučuji větší kolíkový díry, alespoň průměr 5. Nebo je forma pro nějaký lis pro plasty? Že by ruční lis?
Rozumím tomu tak, že chceš obě poloviny zakolíkovat, stáhnout svěrkou nebo do svěráku a odlít tvar nějakou hmotou. V tom případě doporučuji větší kolíkový díry, alespoň průměr 5. Nebo je forma pro nějaký lis pro plasty? Že by ruční lis?
- Přílohy
-
- forma.zip
- (735.43 KiB) Staženo 184 x
Ty díry po rozích formy budou sloužit ke stažení šrouby M3. Kdyby to z jakéhokoliv důvodu nevyhovovalo, odvrtám si je na větší průměr, na vrtání vybavený jsem.
Formu jsem navrhoval v Google SketchUp, nic lepšího a rychle použitelného ve freeware jsem nesehnal. Umí to export do collada, STL a DXF. Jestli by vyhovoval DXF, collada nebo přímo formát sketchupu, tak je mohu dodat.
Formu jsem navrhoval v Google SketchUp, nic lepšího a rychle použitelného ve freeware jsem nesehnal. Umí to export do collada, STL a DXF. Jestli by vyhovoval DXF, collada nebo přímo formát sketchupu, tak je mohu dodat.