Hlava pre sustruh SNA400

Odpovědět
peflo999

15. 6. 2010, 10:49

Priatelia,
potreboval by som poradiť... Mám na hlave pre sústruh SNA400 - rumunský opotrebované čeľuste. Pravdepodobnosť kúpy nových vidím dosť nízku, preto uvažujem o kúpe celej novej hlavy. Chcem sa opýtať:
- časť, z ktorej trčia tie štyri skrutky je tzv. príruba?
- na túto prírubu sa primontuje nová hlava?
- ako to od seba oddeliť? odskrutkoval som všetky skrutky po obvode no nepodarilo sa mi to oddeliť. Mám použiť "väčšiu silu"?
- bude pasovať nejaká TOS hlava 250mm?
- myslí sa úpravou príruby, o ktorej je tu v niektorých príspevkoch reč, navrtanie nových otvorov do tejto príruby, mimo tých otvorov, ktoré tam sú teraz?

Ďakujem za odpovede.
Přílohy
IMG0258A.jpg
IMG0257A.jpg
IMG0255A.jpg
Josef
Sponzor fora

15. 6. 2010, 1:20

Povol ještě těch dalších šest.
MJ
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2010, 7:05

[quote="peflo999"]Priatelia,
potreboval by som poradiť... Mám na hlave pre sústruh SNA400 - rumunský opotrebované čeľuste. Pravdepodobnosť kúpy nových vidím dosť nízku, preto uvažujem o kúpe celej novej hlavy. Chcem sa opýtať:
- časť, z ktorej trčia tie štyri skrutky je tzv. príruba?
- na túto prírubu sa primontuje nová hlava?
- ako to od seba oddeliť? odskrutkoval som všetky skrutky po obvode no nepodarilo sa mi to oddeliť. Mám použiť "väčšiu silu"?
- bude pasovať nejaká TOS hlava 250mm?
- myslí sa úpravou príruby, o ktorej je tu v niektorých príspevkoch reč, navrtanie nových otvorov do tejto príruby, mimo tých otvorov, ktoré tam sú teraz?

Ďakujem za odpovede.[/quote]

Dobrý den,
jak psal p. Josef postačí odšroubit 6x imbus ze zadní strany mezipříruby. Pak by měla jít mezipříruba a sklíčidlo od sebe oddělit.
Pokud to po povolení moc nejde oddělit je třeba je ze sebe nějak sklepnout, nebo otáčivým pohybem vůči sobě vytáhnout. Bva to poměrně přesně nalícované..
Co se týče úpravy mezipříruby na jiný typ sklíčidla, je důležité vědět typ sklíčidla co tam máte, někdy to jde upravit (tj, nové válcové osazení + otvory na šrouby, a někdy to ani nejde protože válcové osazení je menší než nové sklíčidlo a mezipříruba už není dostatečně tlustá.
Ohledně použití sklíčidla TOS 250 je potřeba pak prověřit rozměry válcového osazení zezadu sklíčidla. Napíšete mi sem označení stávajícího sklíčidla obratem odpovím zda to půjde či ne.. Případně jaký typ bude na vaši mezipřírubu pasovat bez úpravy....

Martin Janků
ZJP, s.r.o. - tech support
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
peflo999

16. 6. 2010, 9:00

Naozaj velmi dakujem za ochotu venovat sa mojmu problemu. Ospravedlnujem sa, no momentalne Vam neviem presne uviest presne typove oznacenie hlavy, pretoze sustruh mam umiestneny na chalupe, avšak... Je na nom myslim uvedene "250mm SNB" a pod tym nejake cisla. Cez weekend by som doplnil tieto udaje.

Este raz moc dakujem....
Odpovědět

Zpět na „pro soustruh“