mazanie sustruhu SV 18
chcel som sa opytať či si vystačim na sv 18-tke s olejom ISO VG 46 OL-J 46..v papieroch od mašiny kde je stare značenie olejov su tri druhy oleja na cely stroj...OL-PO na vretenik ,OL-J4-rozvodova skrina,nortonova skrina a OL-J6-rychlostna skrina.....mna zaujima konkretne či sa da použit ten olej ISO VG 46 OL-J46 do všetkych troch skrín do rychlostnej ,rozvodovej a nortonovej..samozrejme na vretenik sa tento olej nehodi to jemi jasne..
sustruh sv18 ,vrtačka
dobry den, neviete mi niekto povedat, ci rurka vo vreteniku, cez ktoru vyteka olej na ozubene kolesa ma byt otvorena aj na konci? Mal som to zatlacene, ale otvoril som koniec rurky,aby olej tiekol aj na lozisko remenice. Aj na jedno,aj na druhe. No, teraz sa mi zda, ze mi to preteka cez lozisko a zasa zasvini vsetko,co je pod tym, samozrejme aj remen. Neviem ako by to malo byt spravne ani ako je to lozisko zo strany remenice utesnene, lebo som to nemal rozobrate.
Plus, nevedel by niekto aky je zavit na tej skutke/zatke, ktora je na nadrzi s olejom pre vretenik, pri cerpadle. Mam tam iba strcenu handru a chcel by som si nieco vyrobit, no nejak neviem odmerat ten zavit normalne. Ci to niekto tiez neriesil. Dikes...
Plus, nevedel by niekto aky je zavit na tej skutke/zatke, ktora je na nadrzi s olejom pre vretenik, pri cerpadle. Mam tam iba strcenu handru a chcel by som si nieco vyrobit, no nejak neviem odmerat ten zavit normalne. Ci to niekto tiez neriesil. Dikes...