vyrobit lis na premekcene PVC (hmota uz je hotova), takze jde je o to hmotu "zamknout" do vyhrivaneho valce a z toho tlacit do forem.
To cele by melo byt vice nez levne

Zbastlil jsem nasledujici zalezitost (viz obrazek), ale mam problemy.
Pokud forma obsahuje vice dulku na vylisek, nestacim do ni rucne natlacit dostatecne mnozstvi a hmota zatuhne v polovine vylisku.
Pokud vyrobim formu na jeden vylisek vysledky jsou uchazejici....ovsem i tade je problem v plneni.....pokud se jedna o clenitejsi povrch uzavre se mi napr v polovine vylisku vzduch. bublina.
Pokud jste nekdo o teto problematice nekde nekdy neco videli, pomozte prosim odkazem ci dokonce scripty (navrh forem apod.).
To same plati o lisu na plasty.....zatim jsem sehnal par odkazu, ale jsou to tak velike stroje, ze si netroufam ani se zeptat na cenu

Jinak k moji konstrukci.....predstavuju si nasledujici zmeny.
Udelat posuvny stul na formy.
Topne valce tak prichytit pevne na nejaky ram.
pisty pohanet pres lin. posuv a sroub. (zde nedokazu odhadnout zda by stacila nejaky kaleny trapez??? mam strach, aby to nejaky cas vydrzelo.
Budu rad za kazdou reakci.....klidne kritizujte, jak rika muj kolega, jsem jenom blbej elektrikar, tak podle toho vypadaji me konstrukce

For QNX: nekde jsem cetl, ze jsi se pokousel snad o lis na nejake strely....jak to dopadlo?? (jestli to ovsem neni jen shoda nicku)