2mm prodloužená, nebo podbroušená fréza na lamináty a dřevo?

Odpovědět
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2010, 11:46

Zdravím,

marně pátrám, kde by se dala koupit fréza s břitem dlouhým 18mm (příp o trochu víc, ale hlouběji než 20mm řezat nepotřebuju), nebo podbroušená, s průměrem ideálně 2mm, max 3, a tvarem břitu jako - viz odkaz http://cncshop.cz/dvoubrita-vroubkovana-freza-typ-626 . Stopku může mít 3.175, nebo 6mm.

Našel jsem v Datronu nějaké dvoubřité, téměř vyhovující (0068732, 0068493L). Ale není to úplně ono, dvoubřitá se moc na laminát neosvědčuje. Jinde jsem často nenašel ani "skoro vhodné".

Potřebuju vyřezat nějaké tvary z 18mm laminátu a z 18mm MDF, řezná rychlost nízká, klidně po 2mm krocích do hloubky (nevadí, když se to bude řezat třeba hodinu), není problém průběžně odsávat piliny, aby se drážka neucpávala. 2mm průměr preferuju kvůli ostrým vnitřním rohům, které bych jinak musel víc prořezávat. Cílem je prostě získat potřebný výrobek, nikoli udělat rychle a levně sérii.

Máte někdo tip, kde koupit lépe a za rozumnou cenu? Původně jsem doufal, že bych se mohl vejít i s poštovným do 500,-Kč. Teď se obávám, že to bude spíš dvojnásobek, pokud vůbec něco vhodného seženu.
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2010, 11:57

Odpovědět

Zpět na „pro frézku“