Rezani balsy - Po smeru vlaken je lepsi rez ?
Ahoj lidi,
pro vsechny trivialni dotaz, ale zajima mne jak rezete balsu
Ja pouzil 1 britou frezu, posun 500mm/min a zda se mi ze kdyz se rese po smeru vlaken je rez rovny, pekny, ale kdyz proti smeru tak je to nejake cele potrhane, skarede.
POmuze zvoleni 2 brite frezy, pomalejsi posun ?
diky za hlp
pro vsechny trivialni dotaz, ale zajima mne jak rezete balsu
Ja pouzil 1 britou frezu, posun 500mm/min a zda se mi ze kdyz se rese po smeru vlaken je rez rovny, pekny, ale kdyz proti smeru tak je to nejake cele potrhane, skarede.
POmuze zvoleni 2 brite frezy, pomalejsi posun ?
diky za hlp
no zrovna u dreva taky hodne zalezi sousledne - nesousledne
nepišeš jakyma otačkama to jedeš
nepišeš jakyma otačkama to jedeš
otazky 15000, posun 500 .......
2Martip > Jaky mas posun ?
Sousledne, tim myslis co ?
Pokud rezu napric je jedno jestli zprava doleva nebo naopak.......
navic to ani nejsech schopny ovlivnit a to nemluvim pak o casu ktery by se to delalo ......
navic to ani nejsech schopny ovlivnit a to nemluvim pak o casu ktery by se to delalo ......
Posun si nepamatuju. Nastavoval jsem vždycky podle momentální situace. Tuším, že to bylo ivic než těch 500.jan-fuksa píše:otazky 15000, posun 500 .......
Tu vroubkovanou frézu jsi zkoušel?
- Martinhora
Já řežu balzu frézou 1.5 mm (ta vroubkované je fakt dobrá, ale jde to i normální dvoubřitou) otáčky 24 000 a F 1000-1200 a zásadně sousledně (tzn. že fréza na straně požadovaného výrobku jede břitem po směru pohybu). Je krádně vidět, že na druhé straně (na tom zbytku po vyřezání), kde jede fréza nesousledně (břit zabírá proti směru pohybu) je řez chlupatý. Taky svoje udělá rychlost - moc pomalu je špatně a moc rychle je taky špatně - je to potřeba odzkoušet. To sousledné nebo nesousledné frézování jde nastavit skoro v každém Camu (většinou označováno jeko Climb(sousledně) nebo Conventional(nesousledně)
40 ? To je nejaky cinsky des - Ty jejich "fantasticke"drivery a o softwaru ani nemluvim.......
To je zrale na komplet rebuild ... vyhodit drivery a nahodit neco co se da ridit machem, pak to je pouzitelne ..
2martinhora : myslis tohle ? :
http://www.cncshop.cz/dvoubrita-vroubko ... za-typ-726
Climb(sousledně) nebo Conventional(nesousledně) v artcamu nic takoveho neni ........
To je zrale na komplet rebuild ... vyhodit drivery a nahodit neco co se da ridit machem, pak to je pouzitelne ..
2martinhora : myslis tohle ? :
http://www.cncshop.cz/dvoubrita-vroubko ... za-typ-726
Climb(sousledně) nebo Conventional(nesousledně) v artcamu nic takoveho neni ........
Jo jo, je to ten čínský děs
, ale ta cena už je i s tím doděláním doma. Použil jsem H2 - 4D CNC Controller z http://www.gravirovanie.sk a jedu přes NINOS. MACH bude samozřejmě taky fungovat.