3D scan
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
- Gulliver64
hoď sem nějaké foto, možná bych mohl pomoci. mám ruční digitizer MicroScribe, viz. http://www.designtech.cz/c/it-reseni/mi ... lizaci.htm.
to jsou "sideony"? Kdyntyd píše:zde je foto jednalo by se pouze o spodek lodi a o 2 tipy
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
- Gulliver64
myslím, že by to neměl být problém, jde jen o přesnost, zvládnu tak +-0,2mm, bude to stačit?
Gulliver64: pod jakým SW to rameno používáš? Ten trup lodi s tím půjde udělat přes pár řezů, ale složité tvary s microscribe nějak neumím 

- Gulliver64
to QNX:
Rhinoceros v.2 - "napíchám" si pár desítek těch správných bodů a proložím jimi křivky, ty "vyladím" a potom přes tyto křivky natáhnu plochy a ořežu je, je-li to třeba.
rameno používám hlavně k proměřování mých výrobků, na skenování ho používám jen minimálně a to jen hlavně na technické tvary. na sochy se rameno opravdu použít nedá
.
Rhinoceros v.2 - "napíchám" si pár desítek těch správných bodů a proložím jimi křivky, ty "vyladím" a potom přes tyto křivky natáhnu plochy a ořežu je, je-li to třeba.
rameno používám hlavně k proměřování mých výrobků, na skenování ho používám jen minimálně a to jen hlavně na technické tvary. na sochy se rameno opravdu použít nedá

Gulliver64: Tak to jo. Oni to asi chlapci z propagace trochu přehnali, podle reklamních materiálů se to tváří jako schopné snímat složité plochy, ale v praxi to dost dobře možné není
Já to používám jenom na poměrně jednoduché tvary, které jsem schopný zrekonstruovat z malého počtu křivek.

- Gulliver64
to QNX: soudruzi z NDR asi někde udělali chybu, když si mysleli, že si k tomu člověk sedne a od rána do večera sejme 15.000 bodů 
dyntyd: viz. soukromé zprávy

dyntyd: viz. soukromé zprávy
-
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte mi to chlapci, že zasahuji do vaší debaty.Mně by zajímalo, když si to podle těch originálů necháš hezky oskenovat a pak to zadáš do mašinky, která Ti udělá hezkou a nachlup stejnou lodičku, kterou si majitel pracně vymýšlel třeba tři,či čtyři roky,tak jestli Ti to přijde jako běžná normální věc?Nejedná se tedy o plagiátství?Vím, že můj kamarád z Náchoda tyhle modely dělá a řeknu Ti, že dát takovouhle lodičku do pohybu zabere opravdu dost času peněz a námahy.Sám jsem to zkoušel ještě bez CNC před šesti roky a raději jsem to vzdal.
mozna se ti to nezda fer ale je to dnes bohuzel bezna praxe, taky me irituje kdyz nekdo kopiruje moje veci ale vzdy je tam potreba mit sve know how treba v materialu, uprave atd a nebo mit proste lepsi cenu aby se to nevyplatilo kopirovat.. pokud nekdo nejde touto cestou je akorad nasranej..predrazene evci proste kopirovany budou..
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto musím zarazit nejde nikoliv o kopírování, nýbrž vymýšlení nové lodě, model se bude dále upravovat ve 3D. Na obrázku je stará lod a nová která je propracovaná, každá z nich má + a - a proto se budou skenovat obě. z kterých vznikne snad ještě lepší lod než jsou obě teď. Takže néé žádné kopírování, ale jak říkáš vývoj který bude doprovázen časem. Vím o koho jde z Náchoda sám ho znám.
Jedná se o vytvoření nového modelu který vzejde z těchto 2 kde se převezmou z každé lodi nějaké věci a budou odzkoušeny, takže si projdeme tím samým co tu píšeš ale s usnadněnou prací, Snad již chápeš můj záměr.
Jedná se o vytvoření nového modelu který vzejde z těchto 2 kde se převezmou z každé lodi nějaké věci a budou odzkoušeny, takže si projdeme tím samým co tu píšeš ale s usnadněnou prací, Snad již chápeš můj záměr.