Win. XP
Chlapi poraďte mi, jsem už z toho hotovej. V dílně mi zatuhly XPčka a tak jsme v dobrém úmyslu chtěl začít znovu, mít čistý komp a tak jsem dal nový HDD. Vytvořil oddíl, naformátoval do Fatu32 a jako obvykle jsem začal s instalací WinXP s pomocí bootovací disketou Win98. Vše OK až do chvíle, po zadání příkazu E:setup.exe (CD-ROM) začíná načítat CD a hned napíše This program cannot de run in DOS mode. Není možné, že je dootovací disketa nějaká divná. Zkusil jsem stahnout novou boot disketu z webu a výsledek stejný. No celý odpoledne jsem se s tím v dílně sr.l a už fakt nevím čím to může být. Dík za rady... Jirka
-
A co tak bootovat instalacku rovno z toho CD ?
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
Hm, že by to šlo takhle, tak to slyším poprvé
Musíš jít do adresáře i386 a pustit winnt. Za předpokladu, že máš CD-ROM jako E: to bude vypadat takto:
e:
cd \i386
winnt

e:
cd \i386
winnt
SABLE-2015
Nechce mi ta prašivka bootovac z CD i když je to v Biosu nastavené jako první. Je to starý komp P3/1GB.
Navíc si hraji s tím HDD a zjišťuji, že na kompu doma se nenačítá, ale ve spr.zařízení načten je i Biosu. Nakonec bude chyba někde v HDD.
Navíc si hraji s tím HDD a zjišťuji, že na kompu doma se nenačítá, ale ve spr.zařízení načten je i Biosu. Nakonec bude chyba někde v HDD.
a nechybí ti na něm jen partition ?
SABLE-2015
Velikost HDD je kolik? Některé desky měli limit na 32GB. Pokud se ti načítá, tak ti pravděpodobně chybí na disku oddíl. Ten by jsi měl vytvořit pomocí Fdisk a poté při instalaci systému přeformátovat na systém souborů NTFS. Víc záludností od stolu nevím.
Na HDD si skontroluj ako mas zapojeny jumper ak mas v bedny len jeden HDD musi byt na MASTER ak to skusas doma a mas sucasne zapojene 2HDD musi byt nastaveny na SLAVE ci ako sa to pise. doma si skontroluj ci to CD ma autorun ak nie to je dôvod preco ti to nena bootuje z CD aj ked to mas nastavene v BIOSE HDD si urcite naformatuj na NTFS a kasli na disketu len to komplikuje a sposobuje to potom problemy.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Win 98 je principielně jiné jádro, takže v něm instalátor XP chodit nebude. Ověřit funkčnost bootu z cd a jestli se v něm hdd najde i v systému můžeš nějakou live distribucí linuxu. Jinak můžeš nahrát instalačku XP přímo na HDD a spustit ji ručně, pokud tam máš dost místa. Na diagnostiku PC není špatné mít CD Hirens boot.
Jo už mám vyřešeno a melduju ostatní soft. Chyba byla někde v oddíle, ale tak jsme začal znova i s formátem na NTFS. Jo a byla tyky chyba v CD, půjčil jsem si jiné bootovací CD a hned to frčelo.
CHlapi díky za Vaši ochotu.

CHlapi díky za Vaši ochotu.