S28
zdravím,
zajtra sa idem pozrieť na tento sústruh: http://stroje.hyperinzercia.sk/kovoobra ... struh-s28/
chcel by som ho do garáže na domáce práce (Zetor 6718, Praga V3S)
predpokladám, že budú chýbať výmenne oz. kolesá, motor asi tiež nie je pôvodný
čo naňho poviete za tú cenu? len tak na prvý kuk...
ešte doplním rok výroby 1962
zajtra sa idem pozrieť na tento sústruh: http://stroje.hyperinzercia.sk/kovoobra ... struh-s28/
chcel by som ho do garáže na domáce práce (Zetor 6718, Praga V3S)
predpokladám, že budú chýbať výmenne oz. kolesá, motor asi tiež nie je pôvodný
čo naňho poviete za tú cenu? len tak na prvý kuk...
ešte doplním rok výroby 1962
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to chodí, chce to jednat fakt rychle. Prostě tam přijít a jednat ve stylu "existuje nějaký pádný důvod, proč si ten stroj nemůžu odvézt už teď?".
Ale nebuď smutný - podle mě to za ty prachy nebyla žádná výhra. A to příslušenství ... pár rezatých vrtáků a olámaných nožů. Budou lepší kousky k mání.
Ale nebuď smutný - podle mě to za ty prachy nebyla žádná výhra. A to příslušenství ... pár rezatých vrtáků a olámaných nožů. Budou lepší kousky k mání.
Petr Spáčil
škoda ho
meral som odchylkomerom hadzavosť vretena a na to že to asi išlo roky bez oleja to boli len 0,03 mm. Na suporte samozrejme boli vôle jak sviňa ale to sa asi dalo doladiť klinami...
dokonca to malo aj pôvodny výstupný protokol
o presnosti stroja
meral som odchylkomerom hadzavosť vretena a na to že to asi išlo roky bez oleja to boli len 0,03 mm. Na suporte samozrejme boli vôle jak sviňa ale to sa asi dalo doladiť klinami...
dokonca to malo aj pôvodny výstupný protokol
o presnosti stroja

.eldorado už skončilo asi 4 sustruhy skončili v šrote za tri korun kilo ich predali ale bezkonikove sustruhy to boli ale aj tak ich je škoda tych strojov ..a já se ptam kto vyléčí vaše šílenstvý.. oprava tych sustruhov bolo dokonca až sedem..sedem sustruhov do šrotu firma ked dá po tri korun kilo a plaču že nemaju peniaze.
Naposledy upravil(a) peter1 dne 15. 9. 2010, 6:02, celkem upraveno 1 x.
sustruh sv18 ,vrtačka
Pred nedávnom som kúpil SU 32 bez koníka. Našiel som teraz inzerát na koníka z S28 TOS žebrák, myslíte že sa to bude dať nejako doladiť ?
Ako sa od seba odlišujú ? Skladá sa koník z dvoch kusov, medzi ktoré sa podkladajú doladovacie pliešky ? Budú mať odlišné sane ?
A ešte ma zaujíma ako ukotviť sústruh, chcel by som pod jeho budúce miesto vyliať nivelačku a uchytiť ho závitovými tyčami a chemickou kotvou.
Počul som že sa zvyknú podkladať pliešky, podľa strojovej vodováhy, ale nerozumiem prečo sú potom na spodku dolaďovacie Skrutky.
Ako sa od seba odlišujú ? Skladá sa koník z dvoch kusov, medzi ktoré sa podkladajú doladovacie pliešky ? Budú mať odlišné sane ?
A ešte ma zaujíma ako ukotviť sústruh, chcel by som pod jeho budúce miesto vyliať nivelačku a uchytiť ho závitovými tyčami a chemickou kotvou.
Počul som že sa zvyknú podkladať pliešky, podľa strojovej vodováhy, ale nerozumiem prečo sú potom na spodku dolaďovacie Skrutky.
změř si lože na svém soustruhu a můžu to porovnat s S28 jestli to je stejné, nicméně pochybuju.. osová výška u S28ky bude určitě menší S32 má větší točný průměr..
pod stavěcí šrouby dáš ocelové podložky poté stavěcíma šroubama na spodku soustruhu vyladíš stroj podle vodováhy, a pak když budeš chtít můžeš zalít betonem..
pod stavěcí šrouby dáš ocelové podložky poté stavěcíma šroubama na spodku soustruhu vyladíš stroj podle vodováhy, a pak když budeš chtít můžeš zalít betonem..