ISCAR PICCO

Odpovědět
rawen
Sponzor fora

15. 9. 2010, 5:48

Nazdar,
na MSV jsem na stánku ISCARu mimo smyčcového tria zahlédl i mini monolitické nástroje PICCO CUT (brožura). Po rozhovoru s prodejcem jsem byl samozřejmě úplně nadšený. Moje myšlení je přímočaré - dělám pidivěci z mosazi - Radeko a) neumím vybrousit, b) nemám ani kotouče - takže si koupím (prý) za 600,-Kč monolitický upichovák (potřebuju nejčastěji) a mám po problému.

Doma samozřejmě nadšení opadlo, takže otázky:
- používáte to někdo?
- kolik to vydrží?
- existuje alternativa od noname výrobce?

(Jedná se mi o univerzální válcový držák - ten bych snad zvládnul i sám- , do kterého se vkládají výměnné monolitní pidinástroje.)

Díky za postřehy, Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 9. 2010, 7:04

Já tohle používám (resp. velmi podobné od Arno). Ne pro soustružení ale pro frézování - ideální na zápichy nebo atypické závity. Nezdá se mi že by to "nevydrželo", jen je to moc drahé, dražší než od Iscaru.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 9. 2010, 7:20

take pouyivam tusim arno
koupil jsem onehda 53 kusu + drzak za 1400 kc
nemuzu si to vynachvalit absolutni rozdil oproti radeku
temer nekmitaji a i ty nejmensi zvladnou uctyhodnou sponu
povrch jako z brusu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
sidonie

15. 9. 2010, 7:48

Držák není problém vyrobit z čehokoliv, v práci používám kovaný soustružnický nůž do kterého vyvrtám díru, kterou se snažím vyrobit v toleranci H8. Kolmo k ni vyvrtám dvě závitové díry pro stavěcí šrouby kterými ustavím PICCO do správné polohy.

Na jiném stroji používáme z řady PICCO vrták + soustružnický nůž + závitový nůž v jednom nástroji. Stačí naprogramovat nástroj v ose a vrtáme, popojedeme v ose X a díru vysoustružíme. Poté stačí popojet na opačnou stranu a pomocí G funkce řežeme závit.

http://www.iscar.com/Ecat/familyHDR.asp ... /1/lang/EN

Cena tohoto nástroje je vyšší, ale na CNC soustruhy k nezaplacení.

Mohu poptat konkrétní věci a poté zdělit cenu, dealer je celkem sdílný a neměl by být takový problém prodat i třeba jeden nebo dva kusy.
VeronikaHabilis

28. 3. 2013, 3:41

Není to nic levného, ale doporučuji švýcarské nožíky http://www.applitec-tools.com/" onclick="window.open(this.href);return false; lze koiput od např. Habilisu Steel, který je tu zastupuje
gilion

6. 6. 2013, 6:47

Dobrý den mám picco nůž vnitřní a je od horna a podle mě je lepší než od iscaru..
Odpovědět

Zpět na „pro soustruh“