Tak jsem masinku uspesne dovedl do finale a jsem moc spokojen.Kvalitni vedeni a brousene srouby s dvojitou predepjatou matici davaji frezce vynikajici vlastnosti co do presnosti.Vyzkousel jsem na frezce ruzna vretena / BOSH,PROXXON a samovyroba / a tuhost stroje je velmi dobra.
Pracovni rozsahy 250x150x220mm jsou dostacujici na vetsinu bezne prace,rychlost pojezdu X,Y - 3000mm/min a v Z - 2400 mm/min.
Nejvic jsem "hrdej" na ulozeni motoru.Konecne reseni bez zmeti dratu.
Vysledna podoba je na prilozenych obrazcich.
F6 ve finale
Naposledy upravil(a) Pupak dne 3. 1. 2010, 7:51, celkem upraveno 1 x.
Vase chvala,panove,me opravdu tesi. Obvykle se clovek musi pochvalit sam,nebot nikdo jiny to za nej neudela.
Ja se snazim kazdej stroj pojmout trosku jinak a zaroven si overit svoji predstavu,jak se jednotlive casti podili na tuhosti cele sestavy. Dneska vidim,ze koncepce F3 se 2 sloupy je co do tuhosti neprekonatelna,ale je taky vyrobne nejnarocnejsi. Dulezity poznatek je take fakt,ze hlava s vretenem musi mit otimalne rozlozenou hmotnost, coz ma rozhodujivi vliv na vznik a potlaceni kmitu od nastroje.Taky cela koncepce stroje predstavuje stavebnici,ktera do sebe dokonale zapada,coz zarucuje bezproblemove rozebrani a sestaveni bez nutnosti neco znovu nastavovat.
Ono i na tak relativne jednoduche masince je spousta veci k vymysleni a to je to, co me tak bavi.Vsak se uz v hlave rodi F7.
Ono i na tak relativne jednoduche masince je spousta veci k vymysleni a to je to, co me tak bavi.Vsak se uz v hlave rodi F7.