Ahoj, neustále mě trápí chyby. Jak v EMC, tak v Machu. Někdy to jede půl hodiny, hodinu bez chyby a pak buch. Pořídil jsem si Smoothstepper, ale je to stejný. Až teď jsem si všimnul, že když zapnu třeba vrtačku, nebo vysavač, tak fréza hodně často hodí chybu. Mám všechno připojený na jedný zásuvce, jiná není k dispozici.
Chci se zeptat, jestli to neustojí driver, nebo spíš počítač? Čím to stabilizovat? Pořídit nový zdroj do driveru? Utáhlo by frézu třeba nějaké 1000VA UPS? Dík.
Driver H2complet, motor 1,9Nm.
Stabilita napětí a chyby
- Gulliver64
máš vše dobře stíněné? myslím kabely k motorům a pod.
měl jsem podobný problém, pokud stál počítač daleko od ostatní elektroniky tak bylo vše ok, ale pokud jsem jej dal blíž nastal cirkus a mašina jezdila jak se jí zachtělo.
měl jsem podobný problém, pokud stál počítač daleko od ostatní elektroniky tak bylo vše ok, ale pokud jsem jej dal blíž nastal cirkus a mašina jezdila jak se jí zachtělo.
-
Kabely k motorům jsou původní, nestíněné. Počítač mám blízko, vlastně v jedný skříni s driverem, můžu zítra zkusit ho dát jinam.
Možno že by pomohol filter - mám na mysli tie v plechových škatuľkách, osobne to používam .Každé zariadenie by mohlo mať svoj driver , PC ...
Ja nemám žiaden problém ani keď zapnem 1Kw vysávač na jednej zásuvke k CNC ,PC a vretenu.
Poprípade zväčšiť kapacitu kondenzátorov v zdroji.
Ja nemám žiaden problém ani keď zapnem 1Kw vysávač na jednej zásuvke k CNC ,PC a vretenu.
Poprípade zväčšiť kapacitu kondenzátorov v zdroji.
Možná je to pitomost, ale jen taková zkušenost. Ve kšeftu jsem měl dig.váhu včetně pokladny propojeno s PC a někdy začala sčítat i nesmyslná numera a posílala chyby do PC. Zapříčinilo to sepnutí relé z některé chl. vitríny. Pokaždé jiná. Tenkrát postačilo pořídit si prodložovák pro PC s přepěťovou zásuvkou. Je to blbost a fungovalo to. 

-
Takže skutečně s největší pravděpodobností to bylo rušením od počítače. Přemístil jsem počítač a teď to jede už šest hodin bez chyby, což bylo před tím nemožné. Hodně jsem se s tím naotravoval, ale tohle by mě nenapadlo:-).
Nechávám tady pro Gullivera64 a robokopa přeběžný velký dík (nechci to zakřiknout:-))
Nechávám tady pro Gullivera64 a robokopa přeběžný velký dík (nechci to zakřiknout:-))