Taky jsem si něco postavil
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bobíku, take it easy. Ty seš zvyklej hrnout do železa, to je pak o něčem jiném. Navíc tady ty nepodepřené tyče na Xku tipuju na průměr 25 mm, což už je dost slušný maso a něco to udrží.bobik píše:Safra chlape, nepodepřeřené tyče z osy X. To ses nic noc nenaučil z tohodle fora.
Oceňuju tuto konstrukci jako jednu z největší, která je (dle mého úsudku) vyrobena bez většího strojního vybavení. Zdařilá cnc-shop-skládačka.
Petr Spáčil
Zdarec ty tyče jsou 30 mm a udržely i mě a to je co říct. Měřil jse to budíčkem a prohlo se to o 0,001 mm což na balzu je úplně v pohodě.Vážně nemám žádná stroje, co jsem zvládnul doma jsem si udělal a něco nechal udělat, ale heuréka funguje to a to je hlavní nemusím řezat lupínkou.
Z CNC shopu je elekronika,krokové motory,kuličkové šrouby,ložiska,spojky,hliníkové profily z Aluteku,hliníkové desky z Aluplus,frézy kupuju od firmy Chemelek označení CMF já používám průměr 1,2 mm délka nástroje 7,5 mm zkusil jsem i jiné , ale tyto jsou pro mě nejlepší a cena toho všeho kolem 35 000 kč
Tak to se omlouvám. Spíš jsi naučil ty něco mě.
Ale to prohnutí ti nežeru. Tyč o průměru 30mm na dvou podporách, zatížená v prostředku silou 100N se prohne o 0,27mm. Klasickým výpočtem.
Zapoměl jsem napsat "metrová "tyč.

Zapoměl jsem napsat "metrová "tyč.
Naposledy upravil(a) bobik dne 1. 10. 2010, 11:53, celkem upraveno 2 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký máš rozjezdy?Připadá mi to dost velký.Taky řežu balzu,. překližku a lamináty a bohatě to stačí.martin77 píše:Zapoměl jsem, žádný výkres nemám stavěno z hlavy a pár nápadů z tohoto fóra
- Martinhora
A jak dlouhá je ta konkrétní tyč? A taky nezapomeň, že tyče nejsou většinou zatíženy v jednom bodě, ale na dvou bodech, které jsou od sebe nějak vzdáleny. Jinak závidím martin77 hodinky s přesností 0.001 mm. Samozřejmě gratulace k funkčnímu CNC. Ono totiž každý, kdo dokončí stroj zaslouží obdiv .........bobik píše:Tak to se omlouvám. Spíš jsi naučil ty něco mě.Ale to prohnutí ti nežeru. Tyč o průměru 30mm na dvou podporách, zatížená v prostředku silou 100N se prohne o 0,27mm. Klasickým výpočtem.