Poraďte s EdgeCam

CAM software
Odpovědět
sejosef

10. 10. 2010, 8:35

Potřeboval bych poradit. Snažím se naučit s EdgeCAM v.12, ale narazil jsem na problém. Když chci vytvořit G-kód pro plastový díl na obrázku který by objel okolí tech tří výstupků tak mi to zahlásí "Inconsitent features selected." a navrhne dráhu která mi nechá jenom jeden. Navíc i když mám určený jak velký je původní materiál tak se snaží objet dráhou frézy asi "půl zeměkoule". Co dělám špatně? Jaký Fanuc je nejlepší tam nastavit aby to Mach3 zkousnul?

Děkuji
Pepa
Přílohy
Pohled z obráběné strany
Pohled z obráběné strany
dzino

16. 11. 2010, 7:19

Ono to záleží co zadáváš (drát, plocha, solid) a pak co označuješ.. Takovou věc bych dělal tak, že si vytáhnu hrany z geometrie a jedu po drátu. Tak si můžeš pohlídat prvky v geometrii, vyhneš se problémům, pokud je model poškozen, výpočet je rychlejší a líp nadefinuješ místo najetí. Ono i když máš model, stejně budeš víc využívat drátu.

Jestli se snažíš naučit dělat s Edgecam, tak hodně zdaru. Pro samouka je to oříšek a na dlouho. To bych šáhl raději po jiném CAM.
Jinak se mrkni na www.camservis.cz. Ten člověk učil mě a rozhýbal nám postprocesory. Za zeptání nedáš nic.
Paik

18. 11. 2010, 11:37

ja se pripojim k dotazu...nevite nahodou jestli je tutor na nastaveni upínek..ja sem hledal a nic nenasel krom obecnych informaci...vygeneroval sem si upinku (na obrazku je vysvicena svetle zelene) zahrnul jsem to zmenu upinky pred profilovani 12 ale stejne drahy nejsou vygenerovany spravne

kdyz dam simulaci hlasi to kolizi ale stejne se odfrezuje vsechno

nemusi se nekde neco zasktbout?dik
Přílohy
Bez názvu.JPG
Odpovědět

Zpět na „CAM“