prosím o radu mach2 nastavení motru
zdravím pánové našel by se tu někdo kdo by mě poradil jak mám nastavit správnou rychlost motoru aby nedocháze k tomu že mtor se sice točí ale ne tak ják má škube a přetáčí se děkuji za odpověď
elektronika od maczaka.webz.cz
a motory stepping motor TYPE 57BYG - 02
elektronika od maczaka.webz.cz
a motory stepping motor TYPE 57BYG - 02
v menu CONFIG-MOTOR TUNING-uprav hodnotu velocity na hodnotu kdy ti pojede motor plynule a pro začátek nastav hodně táhlourampu, hodnotu step pulse a dir pulse dej na zkoušku na hodnotu 5 nezapomen u každé osy potvrdit SAVE AXIS SETING pak zkus šipkou nahoru dolu jak se motor točí a najdi si hranici do jaké se motor točí plynule, to je pak maximální hodnota s jakou ti bude mach pracovat, opakuj pro všechny osy
mrknise na C/ MACH3- ten rozklikni a najdeš tam driver test a ten nech proběhnout , na osciloskopu uvidíš pruběh když bude hladkej je to dobrý ale nesmí být moc rozkmitanej to pak nebude nikdy kloudně chodit , podle verze machu je tam i ukazatel kvality kde se píše jak jsi natom , mě to píše excelent což by mělo být idealní .
co je to divnej? měla by tam být souvislá čára sem tam trošku rozkmitaná ale jen malinko , čim mín tim líp, máš to čistou instalaci windows? nesmí tam běžet zbytečný procesy ani antivir !!!!!!!!!!! apozor nejlepe odpojit sít ICQ a skipe to je zlo to pak mach dělá co chce