jak se řežou blázni

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2010, 10:11

Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
capumpor

16. 10. 2010, 1:20

Jo, poslední dobou je tam nějak draho. Už se tam ani moc nekoukám, většinou to stejně vyletí na moc. Ale uvažuji, že tam něco nabídnu.
Sběratel strojů :-)
votrelec

26. 11. 2010, 8:20

je zaujímave že vždy sa nájde niekto čo tam prihodí o dosť navyše.
vo všetkých aukciách v ktorých nikto nedražil pomaly do poslednej hodiny ,som prihodil a vždy to stihol niekto nadhodiť na sumu ktorá sa už neoplatí.

Raz som dokonca napísal tomu čo a predhodil (po pár dňoch) že ako to funguje a že či je z tým spokojný, nikdy som nedostal odpoveď
Mám podozrenie že si niekto umelo navršuje cenu nekalou praktikou..
Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
Cygnus
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 11:16

Možná.

Já jsem prodával pár desítek různých počítačových zbytků, všelijaký starý a pro mne nepoužitelný hardware, knihy atd... přibližně asi 250 aukcí. A v některých případech nakupovali sběratelé (hlavně mít hezky vypadající kus bez ohledu na funkčnost), v několika případech mi připadalo, že kupující prostě soutěží - chce ukázat, že vyhraje, aniž by věc skutečně potřeboval, skoro bez ohledu na to, co koupí (s těmi je pak občas problém s platbou, převzetím ...).
votrelec

27. 11. 2010, 3:10

áno ale taký nestriehne pokiaľ niekto prihodí :)
prihodil som a do 10 minút už bol prihodení niekto a výrazne, nie o par ale fakt výrazne..
to smrdí notifikáciou na email.
netvrdím že vždy ale stáva sa to..
Kompas H-1000 + H2 elektornika :) kúpený, funguje :)
Zenbot ( malé ale šikovné :) ( prerobené a super )
RaS

27. 11. 2010, 3:29

co je na tom pridat poradne? osobne pokud chci neco koupit tak pridavam v poslednich 10-20s a taky pridam treba trojnasobek, proste maximalni castku kterou jsem za to ochoten dat, jeste se me nestalo ze bych nevyhral, a pokud ano uz to bylo za castku pro me nezajimavou,ale naopak pokud prihodim treba hodinu pred koncem treba o par korun vetsinou to nekdo prehodi.. a pak si clovek rika ze mel taky tech par korun prihodit..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Avenger

27. 11. 2010, 4:54

Na tyhle aukce snad i existuje nějaký software, kterému se řekne max akceptovatelná suma kterou jste ochotni zaplatit a tento soft vyčkává do posledních vteřin a pak poslední částku přehodí o pár korun.
QNX
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 6:43

Avenger:to by asi nefungovala v případech, kdy ostatní přihazují také v posledních vteřinách.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 6:57

RaS píše:co je na tom pridat poradne? osobne pokud chci neco koupit tak pridavam v poslednich 10-20s a taky pridam treba trojnasobek, proste maximalni castku kterou jsem za to ochoten dat, jeste se me nestalo ze bych nevyhral, a pokud ano uz to bylo za castku pro me nezajimavou,ale naopak pokud prihodim treba hodinu pred koncem treba o par korun vetsinou to nekdo prehodi.. a pak si clovek rika ze mel taky tech par korun prihodit..
Naprostý souhlas.... řekl bych, že to je modelový příklad jak se má správně dražit a přitom eventuálně zabránit nějakému vychytralému přizvednutí prodávajícím. Osobně jsem např. před časem dražil nějaký TK frézy a jelikož jsem nemohl být na netu v konci aukce tak jsem tam nahodil prostě maximum, které jsem byl ochoten zaplatit a vyhrál jsem.... :lol: Jestli to někdo od prodávajícího zvednul v ten moment neřeším, prostě jsem nastavil svůj limit.... :wink:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2010, 9:31

Já mám jednu opravdu luxusní historku z aukra, ale to se nedá popsat, to je tak na povídání u piva :D :D
Jenom naznačím, dal jsem inzerát na hyperinzerci a než jsem ten stejnej předmět stačil vystavit na aukru tak už tam byl :lol: , ten stejnej i s mýma fotkama protože tehdá ještě hyperinzerce neměla vodoznak...byla to věc za cca 10k
bohužel borec netušil, že jsem na aukru docela aktivní a tak jsem samozřejmě ten jeho předmět který jsem měl vlastně já začal kupovat........................hihi no je to na dlouhý vyprávění :D :D
jinak jak tady píše RAS a Engineer tak tento způsob taky není stoprocentní, stalo se mi, že jsem chtěl vydražit předmět za 3k , byly tam dva příhozy a aktuální cena 500, takže desët sekund před koncem jsem dal 3k a říkám , to je v poho výš to nepůjde. Končilo to na 3050 tuším o ten automatický minimální příhoz to bral ten člověk co byl jako poslední za to pětikilo.
Takhle jednoduše, i když jsem dal 10 sec před koncem zjistil moje maximum, protože on tam mohl mít ve skutečnosti třeba 10 k. Asi za dva dny mě došel od prodejce email, jestli tu věc nechcu za těch 3k co jsem dal, protože borec si to prej rozmyslel.
Takže tady tento systém přihazování na poslední chvíli není moc spolehlivý a takovýchto fint je povícero :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
QNX
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2010, 10:31

tumlik: Něco podobného se mi už také několikrát stalo. Nějakej trouba (nebo sám prodejce?) vyšponoval cenu těsně nad mé maximum .............a pak se prodejce ozval, jestli tu věc nechci za moje maximum .......... Asi by bylo správné ho poslat někam, nebo nabídnout cena na kterou by se to dostalo bez přihazování toho výherce. Aukro by si mělo pohlídat, aby výherce obchod opravdu dokončil.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2010, 5:08

presne tak, ebay ma prisnejsi pravidla a opravdu to funguje
na tyhle smecka tam neni moc prostoru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2010, 10:09

No to co popisuje tumlík je zajímavý, ale asi mám kliku na tuhle fintu jsem ještě při nakupování nenarazil.... :D
Zato podobných jiných věcí se vesměs najde dost. Něco podobnýho jako zažil Tumlík jsem tu před nějakým časem už popisoval. Na E-bay jela dražba soustruhu a maník to tady už vystavoval na Aukru aniž by tu věc vůbec měl, fotky pochopitelně ty samý z E-bay. Pak to ale zmizelo před koncem aukce, protože na E-bay to šlo zřejmě nad jeho vekslácký představy. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“