akce v microconu
akční nabídka SX23-2727 (2,7 Nm) 850,- Kč
ww.microcon.cz
nevite někdo jestli je to dobrá cena a zdalipak jsou tyto motory dobre?
ww.microcon.cz
nevite někdo jestli je to dobrá cena a zdalipak jsou tyto motory dobre?
na portalovku na x a y na trapezy 1200mm a 800mm
Těch 850 je bez daně, ale i tak je to slušná cena. Mám doma motory SX23-1012, fungují bez problému a to je vůbec nešetřím. Místo jmenovitého proudu 2A do nich cpu 3.3A
Vymáčknu z nich znatelně vyšší výkon a ani se moc nepřehřívají (udržím na nich ruku)

- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To by stačit mělo, sice záleží ještě na spoustě věcí, jaky tam budeš mít matky na trapézových šroubech jaký pojezdy atd. konstrukce a tak, ale věřím že to i tak k tomu přizpůsobíš, to co ušetříš na těch KM. můžeš vrazit jinam.pleximen píše:na portalovku na x a y na trapezy 1200mm a 800mm
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, vyplatí. Já na nich jedu prakticky už přes 10 let, jedou na dvě směny a bez jakýchkoliv zívad, nebo problémů. Za tu dobu se mi povedlo odkouřit jen jeden kus. Kvalitní opravdu jsou.
Docela by me zajimalo, zda ma zvyseni proudu nejaky smysl. Vetsina dokumentu se shoduje na tom, ze motor je konstruovan na jmenovity proud, pri zvyseni proudu uz dojde k magnetickemu nasyceni statoru a kroutivy moment se temer nezvysi. I kdyz je fakt, ze slusny vyrobce necha nejakou rezervu (a cinani to pravdepodobne delaji tak, jak koupili original)GMAN píše: Mám doma motory SX23-1012, fungují bez problému a to je vůbec nešetřím. Místo jmenovitého proudu 2A do nich cpu 3.3A :-) Vymáčknu z nich znatelně vyšší výkon a ani se moc nepřehřívají (udržím na nich ruku)
GMAN : jak velky maš pojezdy,vedení,šrouby že ti to 2,7Nm neutahly?
nerad bych koupil něco co mi nebude stačit
Díky
nerad bych koupil něco co mi nebude stačit

Tak jsem si poridil 3 kusy, zatim je budu ridit v unipolarnim zapojeni pomoci driveru s SLA7062 (max. 3A, 44V V).R - stick píše:Jo, vyplatí. Já na nich jedu prakticky už přes 10 let, jedou na dvě směny a bez jakýchkoliv zívad, nebo problémů. Za tu dobu se mi povedlo odkouřit jen jeden kus. Kvalitní opravdu jsou.
Abych to nakrmil, uvazuji o spinanem zdroji cca Meanwell SP-320-36 (320 W, 36V/8,8 A, zvlneni 200 mV) s tim, ze bych od tech 36 V (jsou nastavitelne v rozsahu 32-39V) odvodil 5V/12 V pro ridici elektroniku.
Je ten zdroj http://www.elektroeden.cz/Files/id7%5Co ... D_list.pdf dobry/spatny napad a pripadne proc?
Uvazuji o nem proto, ze ma vyhovujici vykon, jenom ho pripojim a jedu.
Ty pridavne zdroje 5V/12V uz mam hotove na deskach (pomoci 7805 a 7812), takze je jenom pripojim k 36V a hotovo.
Zdroje v CNC shopu maji o neco mensi proud, navic se musi zapozdrit atd. Ale je fakt, ze jsou levnejsi.
Nechci diskutovat o degradaci KM v unipolaru, ty drivery mam a zatim nemam duvod je vyhazovat, bude to neco jako souradnicova vrtacka, pripadne lehka freza na plasty.
A soucasne 1. stroj v rade, ktery, pokud mne to bude jeste dal bavit, bude nahrazen jinym, ktery je vykanibalizuje o vse, co pujde pouzit. A pak mozna prijdou i vykonnejsi drivery.
Vse je pro mne hobby, nehonim ani rychlost ani vykon - proste ten pocit, kdyz se to vrti jak chci, je k nezaplaceni - jak rika jedna reklama na platebni kartu

Diky za pripadne odpovedi.
Jo jo, o vyssim vstupnim napeti jsem uz premyslel, bud to srazim diodami (par se jich vali doma v supliku) nebo pouziju nejake uplne jine stabilizatory, ktere maji vyssi vstupni napeti (LM317 ..., nebo nejake spinane, ty jsou az do 60 V). Jeste se budu rozhodovat.RadekV píše:@lapa
S temi stabilizatory si dej pozor. Maximalni vstupni napeti je 35V a pri tak vysokem vstupnim napeti to bude slusne topit.
Radek
Ale asi to vyhraji ty diody

Dik za poznamku.
V minulém příspěvku jsem uvažoval tento zdroj ("už jsem žmoulal peníze v kapse"lapa píše:Abych to nakrmil, uvazuji o spinanem zdroji cca Meanwell SP-320-36 (320 W, 36V/8,8 A, zvlneni 200 mV) s tim, ze bych od tech 36 V (jsou nastavitelne v rozsahu 32-39V) odvodil 5V/12 V pro ridici elektroniku.
Je ten zdroj http://www.elektroeden.cz/Files/id7%5Co ... D_list.pdf dobry/spatny napad a pripadne proc?

Znamená to to, že v bytě s tím nemám šanci? Bytový jistič je 25A a nejsilnější na jednotlivých zásuvkových okruzích jsou 16 A.
Je v tom problém nebo ne? Anebo je náraz tak krátký, že si běžný jistič ani nevšimne?