Dotaz 810T
Můžu se vzdělávat a ptát,nebo se mohu podělit o zkušenosti a poradit.Pavelono píše:Proč se na to ptáš ? To musíš vědět sám ne .samouk píše:Jak zjistím,jestli jsem dobrý nebo špatný programátor CNC -810T
Nemáš-li se s kým srovnat ,nezjistíš to.
Viděl jsem někde docela jednoduchou metriku na kvalitu kódu. Zkusim pohledat a můžeš si to pak změřit sám.
edit: tak tady to je
edit: tak tady to je
SABLE-2015
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nech si to třeba přeložit googlem, je to myslím velmi výstižné 
Podobná věc je, když po tobě někdo program upravuje - když upraví průměr o pět stovek a ono to vyrobí součástku o pět stovek menší tak je to ok, když to zároveň udělá závit se stoupáním o pět stovek větším a nádavkem se to pokusí upíchnout univerzálu tak bys o sobě měl pochybovat

Podobná věc je, když po tobě někdo program upravuje - když upraví průměr o pět stovek a ono to vyrobí součástku o pět stovek menší tak je to ok, když to zároveň udělá závit se stoupáním o pět stovek větším a nádavkem se to pokusí upíchnout univerzálu tak bys o sobě měl pochybovat

Aleš Procháska
Konečně kloudná odpověď.
Taky si myslím,že program by měl být logický, přehledný,jasný.Bohužel můj program ještě nikdy nikdo neupravoval.Jsem sám a samouk.Znám pouze SKJ-12 CNC Sinumerik-810T
Taky jsem zvědav jestli používáte běžně povely s zavináčem.Třeba-@714.

Taky jsem zvědav jestli používáte běžně povely s zavináčem.Třeba-@714.

Já bych měl taky dotaz. Proč většina členů fóra, když se na něco ptá, končí větu TEČKOU a né OTAZNÍKEM ?
www.tc-pipa.wz.cz
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
810T masvuj vlastni zivot. Jako ma tvoje hurco dialog tak 810T ma svoji odnoz iso kodu kde se daji pouzivat spesl veci. Da se na tom psat program primo na stoji. Samouk mel hledat hned od zacatku nekoho kdo ten system zna a umi s nim delat. Ja osobne ho na dilne mel a umim snim delat ,ale nikdy sem nemel potrebu to programovat parametricky anebo primo na stroji. Pro mne byla vzdy zajimavejsi a rychlejsi varianta, krmit to pres RS232 po kabelu z camu. Take sem jednoduse mohl programy poustet na ruznych systemech jen volbou jineho postu.prochaska píše:A k čemu je takový zavináč dobrý?samouk píše:Taky jsem zvědav jestli používáte běžně povely s zavináčem.Třeba-@714.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce