Práve som sa stal po dlhej dobe klasického obrábania, majiteľom CNC frézky FNGJ 32. Po jej inštalácii následnom zapnutí stroj žiadal MP-parametre, ktoré som nahodil ručne s priložného protokolu, no stroj stále oznamuje, že sú nedostupné referenčné hodnoty. Poradil by mi niekto čo s tým? PS. namáte niekto na predaj český manuál k tomuto stroju?
Za radu vopred ďakujem
fngj 32 cnc tnc heidenhain 155
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
MP parametry jsou jen jedna z tech jednodussich veci. Ted musis nastavit seriovou komunikaci a nahrat tam PLC. Jestli ho nemas , tak mas docela dost vazny problem. Toto tam uz rucne dopsat nejde je toho moc... Jestli ten soubor k tomu stroji nemas tak ten system je uplne mrtvy. (kontaktuj puvodniho majitele a pozaduj zalohu tech souboru)
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
265 to je takovy slabsi prumer
Tim jste stroji rekl ze je frezka, ze ma rychloposuv max. 2000mm/min, ze ma v ose X 560mm atd.. Ted tam potrebujete dostat LOGIKU. Prekupnikovi pekne podekujte , musel to vedet. Toto se stane vzdy kdyz umre baterka anebo kdyz ji nejaky chytrak z panelu vysrubuje a premysli co to tam je
RADEK

Tim jste stroji rekl ze je frezka, ze ma rychloposuv max. 2000mm/min, ze ma v ose X 560mm atd.. Ted tam potrebujete dostat LOGIKU. Prekupnikovi pekne podekujte , musel to vedet. Toto se stane vzdy kdyz umre baterka anebo kdyz ji nejaky chytrak z panelu vysrubuje a premysli co to tam je

RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy stroj mival odlisnosti, musi se zkontrolovat vstupy/vystupy. Ono to ovlada i vsechny stykace a relatka ve skrini. Ja osobne bych se nebal to skusit, ale neber to jako doporuceni. (z jine typove raddy stroje to tam vubec neskousejte nahrat)
RADEK
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Pomôžte mi prosím najst niekoho - mechanika, majiteľa stroja alebo spôsob ako sa dostať k chýbajúcim datám môjmu stroju. Systém vypisuje PLC software 228601 01. To bude to čo mu chýba aby som ho spojaznil. Rekapitulácia: stroj FNGJ 32 CNC heidenhain 155.
Ďakujem za Váš čas
Ďakujem za Váš čas
to co hlasi nemusi znamenat ze mu len to chyba moze to byt hlaska z rady hybovich hlaseni PLC a moze znamenat ze tam nieje zadne plc alebo ze nieje konfigurovane co je v podstate to iste lebo oboje je rovnako naprd, nakofigurovat ho vis len s prislusnim programom pre tvorbu a puravu PLC a musel by si poznat kazdy jeden drôtik v elektro skrini a vediet presne o kazdom relatku na co tam vlastne je. moja rada je napisat priamo do heidenhainu a spitat sa ci stim nevedia pohnut a kolko by to stalo, unas vo firme bol tiez ked sme mali zle nakonfigurovyne PLC a to sme stroj kupily novy a uz od vyrobcu dosiel napi**
Zkus zavolat nebo napsat sem http://www.axacnc.cz/
Yoda Minimill, Sieg iKC4, SU32, Lagun, TOS 1U
Tak fréza už ide.. Mám len jednu otázku. Keď pošlem stroj do polohy napr. v osi Z, stôl chodí hore dole +0,005 až -0.005 aj keď nič nerobí- to je normálne? Na obrábanom kuse to je vidieť. Nedá sa to nejako obmedziť napr. v MP parametroch? Ď.
tam moze byť chyba v spetnej vezbe... ono aj mne skaču cislice na cnc masine v ose Z ale len +/- 0.001mm ale stroj je v skutočnosti bez pohybu to sa len odmeriavanie nevie rozhodnuť kde sa nachadza
ale pokial je u teba pohyb vidiet aj na obrobku tak to vidim v tej spetnej vezbe stroj si odita suradnicu a snazi sa do nej napolohovat a pokial je tam neake zrnenie tak to moze mat za nasledok to "poskakovanie"

SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)