toroid 3fáze
- Zdenek Valter
Trafo se vstupem tří fází a s výstupem jedné existuje.lubos píše:Máte někdo zkušenost ( pokud to vůbec jde) s toroidnim trafem s vstupem 3 fáze a jedním výstupem cca 70V ( a co nejvíce A)?
Ovšem nejsem si jist, zda v toroidu

Já bych řekl, že 3f toroid udělat nejde, magnetické toky v jádru by se vyrušily a na sekundáru by se neindukovalo napětí. Proto se pro 3f transformátory nepoužívá jednoduchý magnetický obvod, ale tvar jádra EI
Pokud se mýlím, tak mě opravte.
Pokud se mýlím, tak mě opravte.
toroid není podmínkou, předpokládám že má větší účinnost než klasika EI, ideální by bylo udělat spínaný zdroj ale to není tak jednoduché. Chci stavit nabíječ a 65V a 200A předpokládám že se za rozumný peníz něco hotového sehnat nedá.
No to by byl ohňostrojlubos píše:A co kdybych použil 3 toroidní trafa a výstupy propojil?

Jedině použít 3f můstkový usměrňovač a ten ti to "propojí".
A co takhle nabíjecí stanici na vysokozvih. Určitě se jich po bazarech toulá dost.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky bych řekl že to pojede v pohodě.... podstatný je, že každá fáze bude mít svoje jádro!!!GMAN píše:Ty tři trafa budou fungovat v pohodě. Výstupy zapoj do hvězdy nebo trojúhelníku a usměrni 6 diodama. Nemáš na tom co zkazit
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
zamysli se nad tim invertorovym svarovacim strojem
pokud vim tak svarecky se bezne delaji od 20 do 80V
proud to pak urcite da
takze vlitnout do shopu se svareckama a zjistit jak je to s tim napetim a nasledne tvrdosti toho zdroje
dneska invertor mas za 5000 a za to by jsi nekoupil to trafo a diody
navic je to velmi male
jde asi pouze o tvrdost a trvale dodatelny proud (udava se treba ze da 150A drvale a 200 pri 65% tedy ze 65% casu bezi a pak se musi prestat)
v pripade potreby upravit ten invertor muzu poskytnout kontakt na cloveka ktery se spinanymi zdroji dost zabyva
btw ja jsem pouzival 18V svarecku misto boosteru kdyz jsem potreboval natocit takovej jeden vetsi naftovej motor
a pri ozivovani jedne stare do mrte vybite baterky u ktere mi vsechny moderni nabijecky psali na displayi ze baterie neni pripojena
jeden den na te svarecce pri minimalnim proudu, pak jsem dolil vodu a mohl jsem to hodit na normalni nabijecku
slouzej dodnes
pokud vim tak svarecky se bezne delaji od 20 do 80V
proud to pak urcite da
takze vlitnout do shopu se svareckama a zjistit jak je to s tim napetim a nasledne tvrdosti toho zdroje
dneska invertor mas za 5000 a za to by jsi nekoupil to trafo a diody
navic je to velmi male
jde asi pouze o tvrdost a trvale dodatelny proud (udava se treba ze da 150A drvale a 200 pri 65% tedy ze 65% casu bezi a pak se musi prestat)
v pripade potreby upravit ten invertor muzu poskytnout kontakt na cloveka ktery se spinanymi zdroji dost zabyva
btw ja jsem pouzival 18V svarecku misto boosteru kdyz jsem potreboval natocit takovej jeden vetsi naftovej motor
a pri ozivovani jedne stare do mrte vybite baterky u ktere mi vsechny moderni nabijecky psali na displayi ze baterie neni pripojena
jeden den na te svarecce pri minimalnim proudu, pak jsem dolil vodu a mohl jsem to hodit na normalni nabijecku
slouzej dodnes
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)