Menič napätia
Dobrý deň. Chcel by som si objednať z ebay túto pílu http://cgi.ebay.com/4-Mini-Table-Saw-Ho ... 3362905390 ale neviem či mi bude stačiť tento menič napätia http://www.gme.cz/cz/prevodnik-napeti-a ... 2-223.html . Viete mi prosím niekto poradiť. Ďakujem.
Mám velké obavy, že to stačit ani zdaleka nebude. Ten měnič z GM má jen 100W.
U těchto pil bývá motor s větším příkonem než 100W. Je potřeba zjistit kolik to má příkom
a podle toho sehat převodní trafo 230/110V. Žádný spínaný měnič bych nedoporučoval. Je potřeba počítat
s proudovým nárazem při zapnutí.
U těchto pil bývá motor s větším příkonem než 100W. Je potřeba zjistit kolik to má příkom
a podle toho sehat převodní trafo 230/110V. Žádný spínaný měnič bych nedoporučoval. Je potřeba počítat
s proudovým nárazem při zapnutí.
Podle štítku na té pile má proudový odběr 0,9A při 110V. na to by ten měnič měl stačit.
ALE, jak píše Pavka co při překročení. O start bych se tak nebál (cirkula se obvykle rozeběhne naprázdno) ale co při zaseknutí.
Pokud ten zdroj má jištění, je to výhra a bude stačit s tím, že ti pilu vypne.
Jinak sežeň staré trafo z rádia cca 150-200w se dvěma primáry, zapoj jako autotrafo a ze žhavení máš (po úpravě) napájení třeba pro LED lampičku,
zbytek sekundáru nezapojuj a je to.
ALE, jak píše Pavka co při překročení. O start bych se tak nebál (cirkula se obvykle rozeběhne naprázdno) ale co při zaseknutí.
Pokud ten zdroj má jištění, je to výhra a bude stačit s tím, že ti pilu vypne.
Jinak sežeň staré trafo z rádia cca 150-200w se dvěma primáry, zapoj jako autotrafo a ze žhavení máš (po úpravě) napájení třeba pro LED lampičku,
zbytek sekundáru nezapojuj a je to.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
Pila se rozeběhne na prázdno je hezké ale motor než se rozjede na konstantní otáčky tak vezme klidně 3x víc než je jmenovitý proud takže je možné že se ti stím nepovede ani otočit, (možná jo )
záleží na konstrukci motoru!
každopádně bych to neřešil ani trafem ale nějakým normálním motorem na 230v
záleží na konstrukci motoru!
každopádně bych to neřešil ani trafem ale nějakým normálním motorem na 230v