upichovák ala mistr tumlik

Odpovědět
peter1

4. 12. 2010, 6:30

..tu je ten upichovák s piloveho kotúča ala mistr tumlík nazval som ho tumlichovák. na tom videjku som ja ako v praci pichám hliník :D :D :D ...ale akurat mi stiahlo ten kotúč trochu na tom druhom zapichu ešte to potrebujem poistiť zozadu lebo mi to často pretáča ten kotuč hlavne ked picham hrubšie priemery fi 60 alebo aj hrubši hlinik sa dá stym nadeliť..inak keby mal niekto zaujem o take pilove kotuče možem poslať aj nabruseny pošlem ..http://www.youtube.com/watch?v=tYhWxjoPqR4
Přílohy
Tumlii.jpg
Naposledy upravil(a) peter1 dne 9. 12. 2010, 7:46, celkem upraveno 1 x.
sustruh sv18 ,vrtačka
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2010, 12:03

:D ty seš extrémista :wink: , primárně jsem to měl konstruovaný na bronzové podložky z kulatiny, kdy odpad byl víc jak podložka :wink: U hliníku to jde taky pěkně, to přiznávám , železo s tím dělím do 30mm 1mm kotoučem větší průměry už řežu ale při silnějším kotouči by to šlo taky, no a pak samozřejmě zápichy různých šířek , to je neocenitelný pomocník :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
peter1

5. 12. 2010, 7:31

extremista ani nie vieš u nas vo firme je taka bieda že nemame často krat čim odrezať material lebo mame na pasovej pile stale zničený pilovy pas lebo tam robi taky borec čo to reže rychlostou gilotiny a potom sa čuduje že to ma furt posrate...uvažoval som ešte skusiť na tie pilove kotučiki autogenom privariť platku z sk platkov a takto to vyskušať len neviem či to pojde ..lebo brusiť upichovaky to je niečo čo sa mi ozaj nechce lebo je to hnusna robota.
sustruh sv18 ,vrtačka
Mila

11. 12. 2010, 1:17

To je teda něco.Vyhoda bude v etrémní životnosti.Než Ti z toho zbude 1/4 kotouče. :D Já jsem už plně závislej na plátkách.A vybrušování z radeca jen když není jiná možnost a převážně Al.
Odpovědět

Zpět na „videa“