EMC problém s rychlostí
Již nějakou dobu provozuji svou mašinku pod EMC2 a jsem spokojen , jen když jsem si nedávno ladil rampy , (testuji to přez stepkonf)
tak jsem zjistil že ve stepconfu můžu motory točit téměř na dvojnásobnou rychlost než když provozuji EMC .
Je možné že je problém s portem ? nebo přístup k portu? záhada je že něco podobného se mi dělo i s Machem ale tam jsem celkově dosáhl asi poloviční rychlost.
PC Je P4 2,6G dvou jádro 1G ram
Někdo se tu již dříve zminoval o nevhodnosti dvoujádra pro řízení CNC , je na tom něco?
Ještě jedna věc jaká je délka impulzu step a dir a kde se dá případně u EMC2 nastavit?
tak jsem zjistil že ve stepconfu můžu motory točit téměř na dvojnásobnou rychlost než když provozuji EMC .
Je možné že je problém s portem ? nebo přístup k portu? záhada je že něco podobného se mi dělo i s Machem ale tam jsem celkově dosáhl asi poloviční rychlost.
PC Je P4 2,6G dvou jádro 1G ram
Někdo se tu již dříve zminoval o nevhodnosti dvoujádra pro řízení CNC , je na tom něco?
Ještě jedna věc jaká je délka impulzu step a dir a kde se dá případně u EMC2 nastavit?
Já (ale jsem naprostý začátečník) byl taky překvapený z toho, že mi to jezdí pomaleji, než jak osy dokážou a jak jsou nadefinovány.
Dva dny mi trvalo než jsem přišel na to, že existuje nějaký Fxxx
Dva dny mi trvalo než jsem přišel na to, že existuje nějaký Fxxx

Jděte s EU do Brusele...
- Martinhora
Popravdě jsem se toho všimnul taky. Ve stepconfigu (v testu rychlosti) se stroj pohybuje pomaleji než ve spuštěném EMC (při stejně nastavené rychlosti). Ale asi nemá cenu to řešit - zkrátka nastavit max. rychlost dle spuštěného EMC ....
tobě ve stepconfigu běhají pomaleji? mě rychleji
Jenže když vidím že mi freza může jezdit rychleji tak mi to prostě nadá .
Navíc včera večer mi to nedalo a vzal jsem si generátor funkcí a poslal tam krásnej obdelník a běhá mi to krásně stabylně na pul krok 5m/min při stoupání šroubu 4mm
Jenže když vidím že mi freza může jezdit rychleji tak mi to prostě nadá .
Navíc včera večer mi to nedalo a vzal jsem si generátor funkcí a poslal tam krásnej obdelník a běhá mi to krásně stabylně na pul krok 5m/min při stoupání šroubu 4mm
přikládám ini, ted jsem si tak všiml že v latenci mám hodně vysokou hodnotu
jitter servo 367484
base 53314
jitter servo 367484
base 53314
- Přílohy
-
- packaconfigFREZA.rar
- (996 bajtů) Staženo 233 x
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
base period mas opravdu horsi. Ale uplne nepouzitelne to neni. Co to mas za plecku PC 
Skus dopsat i ty hodnoty do hal. Dopsal jsem tam prilis velke rychlosti. Vyskousej a sniz podle potreby, dej vedet jestli pomohlo.
RADEK

Skus dopsat i ty hodnoty do hal. Dopsal jsem tam prilis velke rychlosti. Vyskousej a sniz podle potreby, dej vedet jestli pomohlo.
RADEK
- Přílohy
-
- packa.zip
- (1006 bajtů) Staženo 238 x
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
ok díky vyzkouším, ted instalujji ubuntu na jinej komp , po přehození disku do jineho kompu mi ubuntu naběhlo , latenci test je kolem 7000 což je pořádný rozdíl, jen EMC2 mi neběží, nějaký konflikt jádra , až to doinstaluji tak to prubnu, dík