tb6560 a mach 3
- existpierre
zdravim, mam cinu tb6560 a zapojenu len X os, nikde som nenasiel ziadny gkod, ktorym by som to mohol odtestovat, tak som dal len
x 100
y 100
z 100
no chvilku som videl na PC, ze x os nieco robi, ale motor sa ani nepohol, ale drzi sa v nom prud, lebo s nim nepotocim. akokeby ziadna komunikacia, mam PCIe lpt port do express card, je to plnohodnotny parport, javi sa mi ti ako lpt3, no neviem ci mam spravne adresu, skusal som aj 0x278 aj 0x378
pomohli by ste mi rozbehat motory ? motory su minibea 23-lm nema 23 0.6nm od denny_ul
x 100
y 100
z 100
no chvilku som videl na PC, ze x os nieco robi, ale motor sa ani nepohol, ale drzi sa v nom prud, lebo s nim nepotocim. akokeby ziadna komunikacia, mam PCIe lpt port do express card, je to plnohodnotny parport, javi sa mi ti ako lpt3, no neviem ci mam spravne adresu, skusal som aj 0x278 aj 0x378
pomohli by ste mi rozbehat motory ? motory su minibea 23-lm nema 23 0.6nm od denny_ul
v machu se nevyznam (v emc taky ne), ale nastavil jsi spravne piny na portu podle prilozene dokumentace k driveru?
3axis desku - modrou - jsem pripojil k machu podle prilozeneho navodu a motorky se na stole tocily napoprve.
3axis desku - modrou - jsem pripojil k machu podle prilozeneho navodu a motorky se na stole tocily napoprve.
- existpierre
ano piny som zapojil podla manualu, nastavil som tam 3 motory, X, Y a Z, a prislune piny k tomu, ulozil som. No stale nic. Mohol by mi poslat niekto nejaky jednoduchy gkod pre tri osi? alebo to co som dal ja, je dobre? Mam tam teraz zapojene 3 motory, v machu som ich nastavil, no prud drzi len jeden motor, ostatne dva nie, akokeby si mach neuvedomil, ze uz som mu nakazal 3 motory a nie jeden ako predtym
edit:
gkod som uz daky nasiel a co sa tyka adresy lpt, tak v devicemanager a vlastnosiach lpt som adresu nenasiel, neda sa to nenjak zistit cez temrminal ?
edit:
gkod som uz daky nasiel a co sa tyka adresy lpt, tak v devicemanager a vlastnosiach lpt som adresu nenasiel, neda sa to nenjak zistit cez temrminal ?
Naposledy upravil(a) existpierre dne 11. 12. 2010, 11:43, celkem upraveno 1 x.

Naposledy upravil(a) pájač dne 12. 12. 2010, 7:20, celkem upraveno 1 x.
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Záložka Prostředky, tam to není? (Může bejt, některým mrkvosoftím postupům nerozumím.)existpierre píše:gkod som uz daky nasiel a co sa tyka adresy lpt, tak v devicemanager a vlastnosiach lpt som adresu nenasiel, neda sa to nenjak zistit cez temrminal ?
HTH,
H.
- existpierre
prezrel som uplne vsetko co tam bolo, ale ziadna adresa
-
Zdravím, to, že se nepohnul motor pro osu x může být možná tím, že tam chybí příkaz pro posuv třeba f200. Také s mi občas stává, že po spuštění machu, když chci pohnout nějakou osou dám jen np. x100 a nic. Když dám ale x100 f 200 osa se pohne.
mrkni se sem sám jsem to řešil , podle mě máš blbě adresu portu :
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24& ... t2+problem
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24& ... t2+problem
- existpierre
Diky, o tomto topicu som vedel ale nevedel som ho najst
nasiel som to, mam tam dvakrat I/O range
CC00 - CC07
a
C880 - C883
zadal som 0xcc00 ale aj 0xc880 no stale nic. Proste sa mi zda divne aj to, ze aj bez machu, ked pripojim parport, tak jeden motor drzi prud a nepohnem nim a jemne piska, no ostatne dva motory nic nerobia, nejde nimi ziadny prud. Mi to skor pripada ako zle nadefinovane step dir piny, no mam ich presne podla navodu
niekde davnejsie tu niekto spominal, ze piny nesedeli podla navodu a musel to prepipavat, no ani ten topic som nenasiel
nasiel som to, mam tam dvakrat I/O range
CC00 - CC07
a
C880 - C883
zadal som 0xcc00 ale aj 0xc880 no stale nic. Proste sa mi zda divne aj to, ze aj bez machu, ked pripojim parport, tak jeden motor drzi prud a nepohnem nim a jemne piska, no ostatne dva motory nic nerobia, nejde nimi ziadny prud. Mi to skor pripada ako zle nadefinovane step dir piny, no mam ich presne podla navodu
niekde davnejsie tu niekto spominal, ze piny nesedeli podla navodu a musel to prepipavat, no ani ten topic som nenasiel
- existpierre
- existpierre
ano, piny mam oznacene ako 4,17,5
potom tam mam este output #1 s pinom 2
potom tam mam este output #1 s pinom 2
- existpierre
ja uz fakt netusim, co tam je zle :/