Nastavení G00
Zdravím, hledám pomoc pro nastavení rychloposuvu G00, ať mám v HSM works nastavenou jakoukoliv hodnotu, tak mi mach bere nějakou univerzální rychlost G00 a ta je 10000ot/min což je bohužel nad možnostmi krokových motorů na stroji a pokud jede více jen jedna osa dochází občas ke strátě kroku, díky za pomoc
Ahoj. G0 nebo G00 je jen rychloposuv v mm/min. Ten je daný nastavením tvých motorů v řídícím systému CNC. Jestliže ti při rychloposuvu vypadávají kroky nebo se motor dostává do rezonance, tak holt budeš muset snížit rychlost v nastavení motorů.
nemam problem ani s anglickym navodem, hledal jsem nastaveni primo pro G00 jestli neco takoveho v machu 3 je, jako treba v nastaveni pri tvorbe nc kodu v surfcamu, je pekne ze mi sem posilas ruzne rady, ale shanim primou odpoved na muj dotaz a ten je : zdali se da nekde v machu 3 nastavit max hodnota pro rychloposuv G00 a jestli ne jak se da tento problem obejit ?
Ten název Motor Tuning docela odpovídá tomu, co musíš udělat. Nevím, jestli jsi si motory nastavoval sám, ale to že se ti hýbou osy po prvním nastavení, tak to ještě nemáš vyhránou. Musíš zkoušet upravovat hodnoty maximální rychlosti a zrychlení podle možností tvého stroje. Prostě je vyvážit. V tom manuálu to máš docela pěkně vysvětlený i s postupem, jak na to. Nebo sem dej parametry tvého CNCčka , hlavně typ motorů, jaký taháš hmoty, jak je to tuhý , současné nastavení motorů v machu a my ti poradíme.
ano dekuji ted uz beru radu tipu dej sem sve nastaveni a my ti poradime, ale rady jako je precti si navod to nejsou rady a uz vubec to podle mne neni vhodne na cnc forum , kde se lidi maji bavit o tom co a jak a nebo odkazovat na uz probirane , dam sem obrazky nastaveni jednotlivych os a typy krokovych motoru, ok
ps. kazdy mame na jiny pohled na to co ma byt soucasti fora, podle mne zde lide konzultuji vznesene problemy a ti se najde reseni, to ze z navodu nemuzu pochopit souvislost mezi motor tuningem a rychloposuvem neni ze jsem hloupy a nechapu to , ale ze mi to nikdo nevysvetlil a zatim jsem se to nikde nedocetl, motory jsem uz ladil podle navodu sam , takze muze zde byt chyba s tim souhlasim a dal tedy sem dam vse potrebne na vyreseni
jeste jednou diky
ps. kazdy mame na jiny pohled na to co ma byt soucasti fora, podle mne zde lide konzultuji vznesene problemy a ti se najde reseni, to ze z navodu nemuzu pochopit souvislost mezi motor tuningem a rychloposuvem neni ze jsem hloupy a nechapu to , ale ze mi to nikdo nevysvetlil a zatim jsem se to nikde nedocetl, motory jsem uz ladil podle navodu sam , takze muze zde byt chyba s tim souhlasim a dal tedy sem dam vse potrebne na vyreseni
jeste jednou diky
takze nejdrive motory:
3-fazove krokove firmy Berger Lahr
osa Z je VRDM 3913/50 s brzdou , osa X je VRDM 3913/50 a osa Y je VRDM 31122/50
za chvili dodam nastaveni v motor tuningu, jsem v praci takze cekam az se stroj zastavi a hned to sem dam
3-fazove krokove firmy Berger Lahr
osa Z je VRDM 3913/50 s brzdou , osa X je VRDM 3913/50 a osa Y je VRDM 31122/50
za chvili dodam nastaveni v motor tuningu, jsem v praci takze cekam az se stroj zastavi a hned to sem dam
osa X :
step per 100, velocity 7998, acceleration 280
osa Y :
osa Z :
step per 100, velocity 4998, acceleration 240
u osy Z mame pridanou pistnici ktera vreteno nadlehcuje takze puvodni vaha 100 kg je temer nulova, osa X ma zatez cca 150 kg, osa Y cca 300 kg
osa Y :
osa Z :
step per 100, velocity 4998, acceleration 240
u osy Z mame pridanou pistnici ktera vreteno nadlehcuje takze puvodni vaha 100 kg je temer nulova, osa X ma zatez cca 150 kg, osa Y cca 300 kg
jeste dodam ze jsou motory naprimo bez prevodu a dosahuji rychlosti az 11500mm/min , takze stale nerozumim tomu jak je mozne ze rychloposuv jede tak rychle kdyz v motor tuningu neni nikde takova hodnota, sorry jsem asi uplne blbej
1. Jsme na odborném fóru, ptal jsi se jako prvňáček, bylo ti jasně řečeno, že si máš přečít manuál ke stroji, než k němu vůbec vkročíš.SUBURMUS píše:ano dekuji ted uz beru radu tipu dej sem sve nastaveni a my ti poradime, ale rady jako je precti si navod to nejsou rady a uz vubec to podle mne neni vhodne na cnc forum , kde se lidi maji bavit o tom co a jak a nebo odkazovat na uz probirane , dam sem obrazky nastaveni jednotlivych os a typy krokovych motoru, ok
jeste jednou diky
2. Pokud by jsi ten manuál měl přečten, tak se na takovou "Blbost" prostě neptáš.
3. Takovýhle týpky jako ty prostě miluju, jsi za něco placen a nemáš ani ánung o základech, jak tě mohl vůbec někdo zaměstnat?
4. Lituju každého kdo ti něco poradí, protože neznáš základy, nikdo se s tebou nedomluví a nakonec dobré duše budou po zásluze potrestáni.
5. Pokud si nenastuduješ základy, nic se nenaučíš a další tvůj dotaz bude stejně hloupý a zbytečný jako tento první.
Přeju ti hodně štěstí při studiu, kterému se nevyhneš.
Abys neřekl, že jsem na tebe strašně zlej.
Motor Tuning
Nastavení motorů
Steps per – počet kroků potřebných k ujetí 1mm. = počet kroků motoru / stoupání šroubu
Velocity – maximální posuv v mm/min
Acceleration – akcelerace v mm/s2
Step Pulse – délka STEP impulsu v mikrosekundách
Dir Pulse – délka DIR impulsu v mikrosekundách
Potřeba nastavit každu osu, po nastavení jedné osy je nutno stisknout tlačítko SAVE AXIS SETTINGS, jinak se nastavení
Informace čerpány z http://www.cncshop.cz/sw-mach3
Motor Tuning
Nastavení motorů
Steps per – počet kroků potřebných k ujetí 1mm. = počet kroků motoru / stoupání šroubu
Velocity – maximální posuv v mm/min
Acceleration – akcelerace v mm/s2
Step Pulse – délka STEP impulsu v mikrosekundách
Dir Pulse – délka DIR impulsu v mikrosekundách
Potřeba nastavit každu osu, po nastavení jedné osy je nutno stisknout tlačítko SAVE AXIS SETTINGS, jinak se nastavení
Informace čerpány z http://www.cncshop.cz/sw-mach3