Frézování z fotky

vasa
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2010, 5:54

chtěl bych se pokusit vyfrézovat obrázek z fotky, prosím poradte kdo stím už máte nějaké zkušenosti, asi tak teprve hodku si tu hraju s Artcamem. A truchu si nevím rady s nastavením, tedy spíše nejsou zkušenosti a dost na to spěchám takže není čas na experimenty. Ten obrázek je velikosti 150*150, ale asi přijede zvětšit na cca 200*200, to podle toho jaký sežemu material-dřevo, napadlo mě koupit někde v ikea/tescu apod. nějaké prkénko do kuchyně nebo takový ten kulatý dřevěný talíř, to by mělo výhodu že tvar je již opracovaný, je důležité jaké se použíje dřevo? Nebo máte nějaký jiný typ co použít za material. Ted k tomu nastavení: jakou frézou by jste to frézovaly? Já bych použil špičatou gravírovací 90stupnů průměr 3mm, krok frézování 0.1mm. A jak frézovat po létech nebo kolmo na léta dřeva? jaká by měla být nastavená výška reliefu obrázku aby to nějak rozumě vypadalo? Nyní mám výšku nastavenou na 1,2mm, je to málo nebo hodně? Je na tom obrázku zásadně něco špatně co bych měl změnit k lepší kvalitě výrobku, ještě to mohu truchu vyhladit. A pak ten hlavní problém, jak vygenerovat dráhy, potřebuji to dostat do gravose, neměl by někdo postproceser pro něj. A nebo jiná variata, kterou bych udělal raději, zda se dá uložit ten 3D obrázek tak aby šel otevřít ve Visualmailu-s tím umím a udělat v něm dráhy by bylo pro mě jednodušší. Díky moc za pomoc
IMG_7531_2.jpg
mama1.jpg
Mama.jpg
packa

21. 12. 2010, 6:12

generovat dráhy můžeš přímo v artcamu vlevo dole máš nabídku projekt asistant a řezné dráhy .přepni na řezné dráhy , pak si najdi 3D a machine relief , nech zaškrtnuto composit relief, machine sif nech X a Y 0 a z si dej nějakej bezpečnej přejezd nad materialem. pak vyber tool , nástroj vyber nejbližžší tvému, pak si u nástroje rozklikni šipečkua uprav si parametry jak potřebuješ, stepover je krok nezi přejezdy, stepdown - hloubka v tvém případě 1.5
pak už jen vyber tlouštku materialu pak vypln název a dej create . měly by se ti vykreslit řezné dráhy. pak už jen na horní liště vyber v menu řezných drah uložit a máš to. ještě k tomu tvýmu výtvoru, skus trochu zmenšit hloubku reliefu, když je hluboký tak jsou lidi takový propadlý a nepřirozený.
jo ještě mě napadlo že by ten relief měl jít invertovat pak by byly lidi vypuklý
vasa
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2010, 6:45

k těm dráhám jsem se dopracoval, ale nenašel jsem ještě kde je uložit-generovat NC kod, ale tady bude stejně asi problém protože potřebuji postp pro Gravos, a nebo to zkusit pokus omyl zda nějaký postp bude stejný. A ten obrázek by šel uložit abych ho otevřel ve Vizualmillu?
Přílohy
drahy.jpg
packa

21. 12. 2010, 6:49

z arcamu ho jinak neuložíš, ty dráhy uložíš, nahoře položka řezné drýhya vybereš uložit, občas z fotek frezuji a použiju i lazycam co je k machu. co potřebuje tam gravos za formát?
sidonie

21. 12. 2010, 6:51

Prosím o případné reference s post procesorem, také vlastním jednotku z Gravosu a dříve nebo později se mi tato informace bude hodit.

Myslím, že nějaký obecný postprocesor by měl fungovat, ale nic nemám vyzkoušeno.
Ukázkové kódy mám z FC16, ale nevím, jestli takový nějaký postprocesor existuje.
packa

21. 12. 2010, 7:02

ted nato koukám artcam umí řezné dráhy uůložit snad ve 30 ti různých formátech tak si snad něco vybereš
vasa
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2010, 7:16

packa píše:z arcamu ho jinak neuložíš, ty dráhy uložíš, nahoře položka řezné drýhya vybereš uložit, občas z fotek frezuji a použiju i lazycam co je k machu. co potřebuje tam gravos za formát?
tak jsem to našel kde to uložit, ale že mi trvalo, zkusím nějaký ten post s koncovkou .nc
vasa
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2010, 7:22

a jak bude lepší frézovat, po létech nebo kolmo na ně?
motorovy

21. 12. 2010, 7:40

packa píše:z arcamu ho jinak neuložíš
ale ide to :)

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=41& ... =15#p31858
packa

21. 12. 2010, 7:47

tak to je bomba.
packa

21. 12. 2010, 7:50

to frézování po letech nebo kolmo, to je individualní , jak které dřevo a jak která fréza, někdy jsem dřevo i natáčel aby to jelo na 45° stupnů k létům.
jo co ještě tak není uplně nejvhodnéjší ůplně špičatá fréza, je lepší s malím rádiusem, ale je nutno to vyskoušet, špičatá tam necjhává malé linky, i s krokem 0,1
vasa
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2010, 8:55

motorovy píše:
packa píše:z arcamu ho jinak neuložíš
ale ide to :)

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=41& ... =15#p31858
super díky už to mám ve Vizualmillu
pokračování zítra, nejdříve sehnat nějaké to prkýnko, pak si ještě zkusím pohrát stou fotkou a hurá frézovat
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2010, 1:02

To VASA:
Krome nekolika dalsich programu mame i Pro ArtCam nastaveny postprocesor pro rizeni GRAVOS.
Tak jen zamrzi, kdyz tomu venujeme spoustu casu, ze se treba nezeptate primo u nas.
V DELCAMU BRNO byli tak ochotni, ze nam svuj cas a zkusebni verzi poskytli. Za to jim moc dekuji.
Co se tyka koncovky NC programu, lze ji libovolne nastavit v gcode.cfg
sidonie

26. 12. 2010, 3:55

Mohl bych nesměle poprosit i za ostatní přidat postprocesory pro vaše inteligentní krabičky někam sem na viditelné místo? Třeba do vlákna GRAVOSTAR nebo do vlákna postprocesory. Děkuji za všechny. Nebo by stačilo je umístit na vaše stránky, pokud tam jsou, pak se omlouvám, ale opravdu jsem nic nenašel.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2010, 4:36

Ty posty dame na nase stranky ke stazeni. Protoze se ale obrabenim nezivime a neni v nasich silach to dlouhodobe testovat a overovat,
bude to jen "na zkousku", nic negarantujeme a pripadnymi zmetky nam prosim nemlatte o hlavu.
Jen zduraznim, kdo ma legalne zakoupeny CAM produkt, ma i podporu dodavatele (placenou/neplacenou).
To znamena, ze kody, ktere podporujeme (akceptujeme), jiste nejlepe (v ramci uprav postprocesoru) nastavi sam prodejce.
Vetsinou (je to jednodussi) se totiz prizpusobuje CAM v ramci postu danemu stroji, nez stroj/RS nejakemu CAMu.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“