Nedávno som si tu cez bazár kupil malú mašinku idúcu cez dos.
Dáta a nastavenia som si z dosu poodpisoval a skúsil zadať do EMC2 konfiguratora.
Nedarí sa mi to ale nakonfigurovať. Mašina nemá mieru, stále sa my nedarí dosiahnuť 1mm = 1mm +/- 0,0*
Parametre z dos programu
X s-5 d-4 ref-10
Y s-3 d-2 ref-11
Z s-7 d-6 ref-12
all limit 13
step per 44,5
velocity 3499,8 mm/min
acelleration 300 step/dir 5ms
pin na notebooku su low Step/Dir
EMC Pri spustení vyhodí chybu niečo v zmysle že je na koncaku ( nieje, koncaky pod dosom fachaju spravne ) tak som skúsil odpojiť v konfigu všetky okrem 13ky ( ta funguje, nabehne a zhodí mašinu ) ale referenčne piny mi nešli ( ani keď zapnem neg )
test axe mašina hýbe všetkým XYZ a som prekvapený z akou rýchlosťou sa ta mašina hýbala keď som to trochu prehnal

pohľadal som nejake info o motoroch a nastal šok ( pre mňa ) (4218L-01-11 WO-49719)
podla info má motor 1.8 stupňa a to je 200 krokov na otačku ale ja mam v konfigu v dose 44,5?
v emc nie som schopný dosiahnuť nejakú mieru behá to +/- v milimetroch ( nestráca sa krok, mal som hodinky na oboch dorazoch, a dal som parametre prijateľné pre motor, test os a hodiny boli ok, opakovateľnosť pod 0,1 ale pri zmene parametrov aby som dosiahol mieru som v koncoch )
čiže môj problém a prosba na vás.
Aké parametre mám zadať do EMC, som programátor cnc a do hw až tak nevidím, prehľadal som sporadicky forá Krokové motory, emc a mach a skúšal som hľadať ale buď som slepý alebo nechápem čo vlastne hľadám.
doplnkové info.
Nastavenie EMC návod tu
nastavenie prevodu 1:1 a skrutka tam nieje ide to na remeň tak som dal tiež jedna ( tento parameter som upravoval pre dosiahnutie miery )
Tipujem že paseku tam robí práve ten počet krokov a neznalosť nastavenia drivera či ide pol alebo celý alebo inak, nemám schému, ani popis, zatiaľ som sa v tom nechcel moc rýpať...
nastavene piny
X s-5 d-4 ref-10
Y s-3 d-2 ref-11
Z s-7 d-6 ref-12
all limit 13
step per 44,5