Nabourali vám auto?

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2011, 12:05

Zrovna prožívám něco u čeho se cítím ja Alenka v říši divů. Před vánocema přijdu večer k autu Ford Tranzit 2003 a koukám jak puk, vysypané zadní sklo, vyrvanej stěrač
a promáčklé dveře od spodu až do výšky asi 1.5m. Samozřejmě žádná cedulka od viníka nikde. Tak si člověk zanadává no znáte to. Večer volám na místní policii jestli tam nemají náhodu na tom parkovišti kamery.
Co myslíte? Ano kamery mají, ale mimo povoz. Fajn. Jelikož mě tam všichni znaj tak se nakonec povede dohnat člověka co to způsobil a dokonce se ani moc nebránil. Velkým Ivecem prý v noci couval a ani si toho nevšiml.
No tomu se mi nechce moc věřil, ale budiž. Přes svátky samo sebou nikdo nedělal tak jsem to začal řešit po silvestru. Likvidátor dorazil z Ústí nad Labem, všechno nafotil a, že si to prý můžu nechat opravit. Chtěl jsem si to nechat tedy opravit.
Pak mi jeden servisák povídá, Když ti to opravím z nových dílů tak budeš platit amortizaci. Koukám na něj jak puk. Vždyť to má jít z povinného ručení viníka, tak jakou amortizaci. Docela nas..nej volám na Generalli jestli to je pravda.
A paní mi do telefonu tvrdí, že když si nechám opravit zadní dveře z nových dílů, tak že si tím zvedám hodnotu auta a amortizace může být i 50%. Málem to se mnou švihlo. Na autě bude poznat na laku, že to auto bylo bourané a ona mi tvrdí, že si zvednu cenu auta. Není to právě naopak? Takže ve finále si to mohu opravit z nových dílů, pojišťovna mi to zaplatí, odečte amortizaci a tu si můžu soudně vymáhat po tom kdo mi to auto naboural. Vážně super stát toto. Takže jediná varianta abych nic neplatil jakžto poškozený je, že si seženu starší díly někde po vrakovištích a pak si to nechám naházet na auto. A pokud neseženu modre dveře tak zase budu stříkat lak a zase to bude poznat.
Inu když vás někdo naboří a vy ho náhodou dohoníte tak stejně na tom budete biti. Jakmile uvidím ještě někoho z pojišťovny tak ho něčím přetáhnu. To platí i o zákonodárcích, prý to je v zákoně.

Přeju mnoho šťastných hodin na parkovišti bez škod.
Ruprecht

11. 1. 2011, 12:56

Jo, je to tak. Práci pojišťovna platí v plné výši, díly amortizovaně dle stáří vozu.

Vždycky, když mě někdo nabere, řeším to "rozpočtem", tzn. pojišťovna nacení, kolik bude oprava stát a já to od pojišťovny zinkasuju hotově. Jestli si to pak dám, nebo nedám opravit, kde a za kolik, jaké díly se použijí už pojišťovnu nezajímá... Zatím mi vždycky oprava vyšla na míň, než na kolik to pojišťovna nacenila
Jděte s EU do Brusele...
gnat
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2011, 1:32

To je sice běžná praxe pojišťoven odečítat zhodnocení, ale už pár sporů prohráli. Kupodivu soud pochopil, že opravou, i když z nových dílů, se hodnota vozidla nezvýší, ale naopak sníží. Projdi si jurisdikci.
SABLE-2015
.xxx.

11. 1. 2011, 2:31

take mam zkusennost s resenim podobne situace
... stojim ve fronte ... ze zadu se pririti dodavka ... skoda neco malo prez 100 000 - nechal jsem udelat prohlidku v autorizovanem servisu - pojistovak spocital skodu a po odecteni amortizace jsem obdrzel cca 75tis ( reseno rozpocte - oprava me stala cca ~ 45 , ale musel jsem si opravu zaridit sam - dily jsem sehnal orig. za lidove ceny ) - kdybych si to nechal opravit tak bych v aute mel neorig. dily a jeste bych musel neco doplacet a kvalita by byla asi nic moc

ps. amortizace se vztahuje pouze na nove koupene orig dily - cena veskere prace se pocita 100% - likvidator na to ma program, ktery to rozepise do posledniho sroubku vcetne ceny vsech ukonu ...
capumpor

11. 1. 2011, 11:38

Tohle jsem zjistil už dávno.
Pojištovna má své zákazníky ráda jen když jí posílají peníze, když to má být naopak tak se cukaj a dělají že se neznáte.

Já to řeším jinak. Mám čtyřistapětku z 95 a k tomu ještě dvě bez čísel na nd a když by se něco stalo tak si to opravím sám z dílů co mám. Skoro ideální stav, platím pouze povinné ručení. Nebudu zbytečně podporovat nějaké pojišťovny, stát jim nahrává až dost. :D
Sběratel strojů :-)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2011, 11:43

ad pojistovny

v obecnych podminkach od cesky a od kooperativy jsem nasel zajimave rozdily

1 ceska ma individualni pojisteni na kazdou picovinku ale nebyli ta kompletni balicky
podepisovat 30 pojistnejch smluv a plati 30x pojisteni se mi nechce (mysleni na kradez, vandalismus, skodu vadnym vyrobkem, skodu zpusobenou lidskou chybou, zivelnou pohromou na vyrobnich prostredcich a majetku firmy, pojisteni zbozi pri preprave a milion dalsich)

kooperativa ma univerzalni balicky ktere vypadaji vcelku pouzitelne resi bezne pripady ktere mohou nastat viz vyse

2 ceska ma ve vseobecnych podminkach duvody kdy se nic nevyplaci, je toho pul A4 a kdyz pak teda resim na co jsem pojistenej tak nic nezbyde protoze skoro na kazdy myslitelny plneni je tam vyjimka (doporucuju precist je to zabavne, napriklad skody uplatnovane soudy v USA a kanade)

kooperativa tam ma asi tri body kterymi se mysli pojistne podvody

tak nejak nechapu jak je na trhu mozny takovy rozdil a ze se ceska jeste uzivi a kde je hacek u te kooperativy
tedy kde si udelali skulinu aby pak nemuseli platit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lubos
Sponzor fora

13. 1. 2011, 10:37

Speciálně česká ti už v základu když ti vznikne škoda počítá cenu dílů z druhovýroby podle prodejních cen Kely a pak ti to zamortizujou. Výhoda u amortizace je že když ti to někdo do 4 let nabourá znova tak ti amortizaci nepočítají :lol: , jsou to šmejdi ale to si nevybereš. Já platil leta havárku a ručení u allianz ( raketa jako prase) a když mě naboural čínan pojištěný taky u allianz tak nejen že jsem peníze dostal za 2 měsíce ale nestačilo to ani na půlku nákladů na opravu.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Max
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2011, 11:12

gnat píše:To je sice běžná praxe pojišťoven odečítat zhodnocení, ale už pár sporů prohráli. Kupodivu soud pochopil, že opravou, i když z nových dílů, se hodnota vozidla nezvýší, ale naopak sníží. Projdi si jurisdikci.
A co pojištění, to by měli podle toho taky snížovat. Když třeba platím leasing, tak mě taky nesníží pojištění a každý rok platím stejně, ikdyž se každý rok hodnota vozidla rapidně snižuje.
RaS

13. 1. 2011, 11:38

Max píše:
gnat píše:To je sice běžná praxe pojišťoven odečítat zhodnocení, ale už pár sporů prohráli. Kupodivu soud pochopil, že opravou, i když z nových dílů, se hodnota vozidla nezvýší, ale naopak sníží. Projdi si jurisdikci.
A co pojištění, to by měli podle toho taky snížovat. Když třeba platím leasing, tak mě taky nesníží pojištění a každý rok platím stejně, ikdyž se každý rok hodnota vozidla rapidně snižuje.
když si necháš každý rok pojistku přepočítat tak ti vždy sníží cenu pojistného podle aktuální ceny vozu... to že to nenabízejí automaticky je věc druhá neboť proč by ti sami psali že místo třeba 15000 jim máš dát letos jen 13000
leasing je věc jiná tam je to rozpočítané do doby splátek ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“