H1
Mam prosbičku - u H1 ovladače se píše nastavení půlkroku, mám MACH3 a H1, ale ani v jednom jsem na tuhle funkci nenarazil, dokonce ani v manuálu. Můžete mně někdo poradit? MACH3 dokonce snad umožňuje rozdělit krok na 10 mikro-kroků, ty ale asi fungovat nebudou, když je neumí H1? Děkuji za pomoc
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
o tom ze by to mach delal dost pochybuju
pouziva se tam rizeni krok smer a to znamena ze pouze pozada budic o krok v danem smeru (jestli je to krok, pulkrok nebo mikrokrok o tom mach vlastne ani nevi protoze je to prace toho budice)
pouziva se tam rizeni krok smer a to znamena ze pouze pozada budic o krok v danem smeru (jestli je to krok, pulkrok nebo mikrokrok o tom mach vlastne ani nevi protoze je to prace toho budice)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
A zkušenost s tím rozdělením kroku na půlkrok na H1 ovladači máš, nebo tušíš jak to udělat? Vím že dělení kroků se u všech driverů nastavuje vždycky na driveru, ale tady nevím jak. Dokonce i k těm popisům LED - mají občas svítit, občas zhasnout, mně pořád blikají konstantně ať už motor stojí, nebo jedou. Zatím jsem ale rád, že jsem motory rozběhal na obě strany a tak nějak od oka nastavil proudy, rozjezd a otáčky. To ostatní mě ještě čeká. Ale mám posuvy na řemínkách a alespoň ten půlkrok bych opravdu potřeboval.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pri pulkroku vynasob a nastav v Motor tuning v MACHU pocet kroku na /1mm X2 //// a to je vse.hcb píše:A zkušenost s tím rozdělením kroku na půlkrok na H1 ovladači máš, nebo tušíš jak to udělat? Vím že dělení kroků se u všech driverů nastavuje vždycky na driveru, ale tady nevím jak. Dokonce i k těm popisům LED - mají občas svítit, občas zhasnout, mně pořád blikají konstantně ať už motor stojí, nebo jedou. Zatím jsem ale rád, že jsem motory rozběhal na obě strany a tak nějak od oka nastavil proudy, rozjezd a otáčky. To ostatní mě ještě čeká. Ale mám posuvy na řemínkách a alespoň ten půlkrok bych opravdu potřeboval.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to by melo jit najit v dokumentaci h1
ja ho neznam nikdy jsem to nepouzil ale predpokladam ze ma pulkroky mozna napevno dane je to velmi primitivni driver
potom samozrejme potrebujes sesouhlasit mach s danym prevodem
ja ho neznam nikdy jsem to nepouzil ale predpokladam ze ma pulkroky mozna napevno dane je to velmi primitivni driver
potom samozrejme potrebujes sesouhlasit mach s danym prevodem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tak je to údajně přesně tak, jak popisujete - hodnota půlkroku je nastavena již v PICech, takže je potřeba s tím počítat v motor-tuningu (počet kroků motoru na otáčku x2). Takže asi budu muset koupit trapézy, přesně to jsem nechtěl. Druhá možnost je použít elektroniku z http://maczaka.webz.cz/cnc_stroje1.htm, která se mně jeví jako levná a vcelku jednoduchá. Nemáte někdo zkušenost s touto elektronikou s programem Mach3?
S těma LED diodama jsem zřejmě koukal do jiného návodu, LED má stále pravidelně a pomalu blikat, když svítí nepřerušovaně, nebo bliká velmi rychle, je to jakési chybové hlášení.
S těma LED diodama jsem zřejmě koukal do jiného návodu, LED má stále pravidelně a pomalu blikat, když svítí nepřerušovaně, nebo bliká velmi rychle, je to jakési chybové hlášení.