Kovova ohebna "trubka" na lampy

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
lapa
medaile za lepsi forum

17. 1. 2011, 10:50

Zdravím vespolek,
ví někdo o zdroji, kde se dá koupit ohebná trubka, která bývá na lampách? Pro lepší vysvětlení např. tady
Obrázek
je lampa s takovou trubkou.

Chtěl bych si udělat (LED) lampičky na svoje stroje (vrtačka, soustruh, chystaná frézkovrtačka).
Ty koupitelné hotové s chňapkami/svěrkami jsou vesměs zbytečně velké, navíc vesměs s běžnými žárovkami nebo s halogeny.
S elektr(on)ikou a upevněním si poradím, ale nemůžu najít nikde zdroj té trubky, úplně boží bude jako "metráž".
Nejlépe černou, ovšem stačí jakákoliv barva, pokud nebude výběr :D .
Poradí někdo?

Díky.
RaS

18. 1. 2011, 6:01

obdobnou trubku pouzivaji vodaři/plynaři jako flexi přívod vody/plynu.. je to nerez v metráži různé průměry
třeba ti to pomůže jako tip
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2011, 6:35

carovne slova - husi krk
Počas práce s CNC možno fajčiť...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2011, 6:49

Měl jsem jednu čínskou lampičku (už po zásluze odpočívá ekologicky zlikvidovaná někde na skládce) a tam byla použitá normální pancéřová hadice a v ní strčená spirála z měkkého železného drátu, třeba by to šlo napodobit.
Aleš Procháska
Avenger

18. 1. 2011, 8:10

Ke stroji doporučuju tuto LED lampičku z ikea za 250Kč: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50163202
Za ty prachy máš minimálně veškeré komponenty co potřebuješ. Sám jsem si ji pořídil a mám ji přichycenou na rybině soustruhu a frézky (barvy mají krom černé ještě červenou, stříbrnou i růžovou :-)).
lapa
medaile za lepsi forum

18. 1. 2011, 9:43

Avenger píše:Ke stroji doporučuju tuto LED lampičku z ikea za 250Kč: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50163202
Za ty prachy máš minimálně veškeré komponenty co potřebuješ. Sám jsem si ji pořídil a mám ji přichycenou na rybině soustruhu a frézky (barvy mají krom černé ještě červenou, stříbrnou i růžovou :-)).
Přesně tuhle mám od včerejška doma (pro ženu na drobné práce), ale protože těch světýlek chci víc, je ta cena pro mne neakceptovatelná.
A protože cenu své práce počítám 0 Kč a "páč" mne to baví, raději si to v potřebném provedení vyrobím sám. Ledaže bych zjistil, že cena potřebných komponent se výrazně blíží např. této ceně.

V podstatě zatím "stojím" na té trubce, zbytek se válí doma v šuplíku (vyřazené zdroje od různých strojků, kabely, konektory atd...) nebo je za pár šupů (IO jako proudové regulátory, LEDky atd.).
lapa
medaile za lepsi forum

18. 1. 2011, 9:45

RaS píše:obdobnou trubku pouzivaji vodaři/plynaři jako flexi přívod vody/plynu.. je to nerez v metráži různé průměry
třeba ti to pomůže jako tip
Díky, zrovna mám kolem instalatérů cestu, pozeptám se.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
MMxs

26. 3. 2013, 9:45

@ lapa:
Uspěl jsi? Taky sháním a zatím bez větších výsledků. Objevil jsem jen krátké (cca 30cm) co používají hudebníci na mikrofony.
Moc díky za reakci.
lapa
medaile za lepsi forum

26. 3. 2013, 10:54

MMxs píše:@ lapa:
Uspěl jsi? Taky sháním a zatím bez větších výsledků. Objevil jsem jen krátké (cca 30cm) co používají hudebníci na mikrofony.
Moc díky za reakci.
Jo, trubku jsem u instalateru sehnal - 11,5 mm vnejsi, cca 8 mm vnitrni prumer, ohnutelna na prumer tak 8-10 cm, mam ji 1 cca metr odnekud "zezadu ze skladu", ale zatim je nepouzita, protoze jsem mezitim sehnal halogenove lampicky.
Tedy soklik dole na prevlecnou matici, cca 25 cm husiho krku a zakonceno koncovkou na halogenku, z koncovky protazene krkem 2 vodice skrz tu prevlecnou matici za par desitek Kc za kus. Jenom jsem musel sehnat spravnou halogenku - coz byl porod, protoze tam je nejaka ne uplne bezna patice, ale nakonec byly v Drazdanech :-) a zdroj, coz uz byla brnkacka :-) (GES).
Takze vyvoj smerem instalatersky husi krk nebyl dokoncen.

Podle to je neco takoveho http://www.ivarcs.cz/cz/nerezove-vlnovcove-trubky.
Takze se spis ptat na vlnovcovou trubku nez na husi krk - s temi profiky v prodejnach obcas byva tezka rec - kdyz nemluvis jejich slangem, dost casto namaji trpelivost - styl "naval prachy a vypadni ...".

A ted jsem do toho kusu nahodou fouknul (protoze to je z jednoho kusu, zkousel jsem tesnost :) ) a hraje to jak fujara :lol: - ty divne alikvotni tony. To asi ty prolisy ... Mozna z toho kusu nakonec bude nejake relaxacni foukadlo :D .
MMxs

27. 3. 2013, 7:13

Díky.
Prozkoumal jsem cestu té vlnovcové trubky - vlnovce a bohužel to není ono.
Ve všech případech co jsem našel je instalatérský vlnovec v podstatě materiál v jednom kuse, ve stejném místě se ohnout asi jen 5x než praskne. Ne spirála ze tvarovaného plechového pásku jak u hledaných husích krků, která se dá ohýbat neomezeně.
Ještě popátrám,ale v úspěch už moc nevěřím.
Naposledy upravil(a) MMxs dne 27. 3. 2013, 9:18, celkem upraveno 1 x.
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2013, 7:17

Ahoj,
ja dávam toto:

Obrázek

http://www.somarinky.sk/index.php?route ... duct_id=78

Za tie prachy sa mi neoplatilo nič špekulovať, akurát rozdvojka na konci predlžovačky na USB. Keď zapneš PC, svieti ti aj na frézku...

P.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
MMxs

27. 3. 2013, 9:29

WatchManiac:
Bohužel to je jen na takové malé přisvícení. Já mám v plánu 2x10W LED modul http://dx.com/p/diy-10w-1000lm-3300k-wa ... 12v-164358
S rozumným hliníkovým chladičem potřebuji větší nosnost, který mi husí krk z této lampičky asi nezajistí (mám ji doma, zkusím změřit), ale na menší lampičku by to asi stačilo.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2013, 11:07

Ohebné trubky Spiritflex: http://www.martinasek.cz/node/29" onclick="window.open(this.href);return false;
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
MMxs

15. 4. 2013, 7:00

@ hobbyrobot:
díky.

Pokud byste našli něco levnějšího, dejte prosím znovu vědět.
Číňané to v kompletu s koncovkou a pochromované vychrlí za jednotky dolarů/metr... jen individuální dovoz to staví mimo...
jedlickapetr

8. 7. 2013, 6:43

Taky jsem o víkendu hledal (sice kvůli úplně něčemu jinému a to odvodu kondenzátu z rekuperace ve větrací části komínu) a našel jsem nejevnější vlnovce tady:
http://www.alioncz.eu//cz/katalog/nerez ... g=1,razeni" onclick="window.open(this.href);return false;,

Kdyby někdo věděl o levnějších, tak se prosím podělte. Googlil jsem téměř 2 hodiny a pod 150/m DN20 jsem pořád nemohl najít, až toto....
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“