Ahoj,
pouzivam mach3 + H1 + motorek 23LC041 z teto adresy: http://www.gravirovanie.sk/krok.%20mot. ... otorok.htm
Po zapnuti H1 moturek neprijemne piska. Mel jsem trochu problem se zapojenim k H1. Nakonec fungovalo asi tri ruzna, tak jsem jedno pouzil (konkretne zapojeni uvedene na vyse zminene adrese pro motory 2.0Nm).
V H1 jsem nastavil napr. 200 kroku na 1mm (tedy jedna cela otacka), a rychlost 100mm/min. Funguji i jina nastaveni. Jenze moturek se desne skube a obcas nepochopitelne zrychli. Nevite jak dosahnout plynuleho otaceni a najit tu spravnou nejvyssi spolehlivou rychlost?
Diky
H1 a problemy s krokovym motorem
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To že motor píská je naprosto normální a ten samý bordel se škubáním a kolísáním otáček mi dělal vir v notebooku. Taky jsme na to koukali jak na zjevení. S jinym počítačem to fungovalo naprosto v poho a pul hodiny na to, při zkouškách přímo na mašině (nechtelo se mi stěhovat velký počítač kvůli zkoušení) jsem to zapojil k noťasu s naprosto stejným nastavením a bylo to v háji. Kvůli tomuhle nemám řídící PC ani zapojený do LAN sítě. Pěkný bordel s tím dokáže udělat i antivir.
Dekuji za odpoved,
s piskanim se mi ulevilo. Ze zpatneho krokovani jeste podezrivam spatne zapojeni vyvodu motorku do H1.
Bohuzel jsem si kvuli mach2 a mach3 koupil i windows. Shodou okolnosti mam take notebook, LTP port je na docking station... Bohuzel jsem windows instaloval poprve v zivote a pripadam si jako alenka v risi divu. Koukal jsem za obsazeni pameti -> 350MB/2GB a zatez cpu -> 2-5%. Celou instalaci jsem provadel za silnym firewallem s natem, kde zadne viry nejsou, pac neni pacient. Projel jsem pro jistotu system zlutym antivirem a je v poradku. Stejne si rikam, ze by muj pomerne silny notebook 2X turion 2GHz a 2GB RAM nemel mit zadne vykonostni problemy.
Nevite o nejakem programu, ktery umi ovladat motorky pres g-code pro libovolny unix? Na notebooku mam jeste FreeBSD x86_64 , Debian Linux _64, Centos i386, OpenSolaris a jeste par divnych.... Spokojim se s funkcnosti pod libovolnym z nich a pripadne si to naportuju na jiny. Nemusi byt tak vymakany jako mach3, staci zaklad (zbytek se da doprogramovat).
Diky moc za typ, zkusim jiny pocitac s windows.
s piskanim se mi ulevilo. Ze zpatneho krokovani jeste podezrivam spatne zapojeni vyvodu motorku do H1.
Bohuzel jsem si kvuli mach2 a mach3 koupil i windows. Shodou okolnosti mam take notebook, LTP port je na docking station... Bohuzel jsem windows instaloval poprve v zivote a pripadam si jako alenka v risi divu. Koukal jsem za obsazeni pameti -> 350MB/2GB a zatez cpu -> 2-5%. Celou instalaci jsem provadel za silnym firewallem s natem, kde zadne viry nejsou, pac neni pacient. Projel jsem pro jistotu system zlutym antivirem a je v poradku. Stejne si rikam, ze by muj pomerne silny notebook 2X turion 2GHz a 2GB RAM nemel mit zadne vykonostni problemy.
Nevite o nejakem programu, ktery umi ovladat motorky pres g-code pro libovolny unix? Na notebooku mam jeste FreeBSD x86_64 , Debian Linux _64, Centos i386, OpenSolaris a jeste par divnych.... Spokojim se s funkcnosti pod libovolnym z nich a pripadne si to naportuju na jiny. Nemusi byt tak vymakany jako mach3, staci zaklad (zbytek se da doprogramovat).
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pro linux je EMC , urcite to skus a zahy poznas ze ten MACH az zas tak propracovany neni. Predevsim to ale vychazi s toho ze to bezi pod tim virem co zname vsichni , myslim tim WINY.dast píše:
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Na linuxu se mi pro otaceni motorkem hodil tento trivialni programek. Nekomu by se mohl hodit, tak uvadim odkaz
http://dada.panelnet.cz/download/simple_send.c
http://dada.panelnet.cz/download/simple_send.c