Měl bych dotaz jak je řešené hydraulické zaaretování třeba rotačního stolu, děličky atd..
v jedné děličce jsem podle fotek a schematu našel broušenou kulovou plochu a na ní se stahovala hydraulickým válečkem cca 2cm průměr 80bar objímka, pokud se vypnul tlak oleje tak se to rozevřelo a šlo to točit.. nicméně to byla dělička cca 50letá jak se to řeší teď?
případně je to nutné brzdit a nebo to v případě bezvůlové cykloidní převodovky s poměrem cca 100:1 nemá smysl řešit a nechat to na servu? stůl průměru 300mm
hydraulická aretace rotačních os
převodovka je na cestě takže zatím nevyzkouším.. spíš vycházím z toho že některé stroje to mají, jiné ne, hydraulický obvod ve stroji bude pro ATC takže otázka jestli ho nevyužít i dál..
i když většinou jsem viděl v osách buď šneka a nebo přímej motor, cykloidní nebo harmonickou převodovku jako takovou většinou ne..
i když většinou jsem viděl v osách buď šneka a nebo přímej motor, cykloidní nebo harmonickou převodovku jako takovou většinou ne..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU