Navrh CNC - řazačka plechů

Odpovědět
Airm@n64

15. 2. 2011, 4:44

Ahoj potřebuju poradit s konstrukcí stroje pro řezaní plechů plazmou.Teď neřešim pořádne odsávání atd.Teď me jde čistě jen o konstrukci stolu.
Jedná se o stul na ktery by se měl vlézt plech o veliksoti 1000x1000 mm.Obracím se na vás skušené s radami nápady ktere mi pomohou. :-)
Jakou by jste mi doporučily konstrukci stolu a taky jak vyřešit osy jestli osa X napevno(stůl) osa Y tzv.Most a jak ma byt spojena jestli i pod stolem tahaná dvěma KM nebo stačí jeden uprostřed jak velky pojezd by měla mit osa Z ( timto myslim max najezd nahoru a dolu... celkova velikost od vrchni polohy do spodni ) nebo toto řešení zavrhnout a mit stůl plně pojizdný ve 2 osách ?

Vím o profilech Ulmer ktere se spojiju pomocí šroubů.Je toto zajimave řešení nebo špatne?
Nebojim se ani svařovat, ale nemám ponětí jak moc musí byt konstrukce přesná svařovanim se muže pokroutit sice nepatrně, ale nemám tušení jestli to bude mit vliv.
Jake kolejnice ci trubky použit na osy.

Předem děkuji za každe rady.Peníze nejsou problém, ale není cílem mit to nejdražší.
Ještě jednou děkuju předem všem kteří se zapojí a pomůžou mi se stavbou.

Airm@n64
airman64@seznam.cz
Mad_BOXs

15. 2. 2011, 5:07

Na plasmu bych asi určitě nepoužíval Al profily. Je jich tam prostě škoda. Po nějaké době používání ten rám bude černej jak bota. Na plasmě, pokud bude mít výškové rovnání řezáku, tak až tolik na přesnosti, vlivem pokroucení nosné konstrukce, tak moc nezáleží. Záleží na tom, aby vše bylo kolmo, myslím tím X - Y.
Mám taky v lpánu jeden projekt na plasmu a asi tam bude pohon ozubenými řemeny, ale v OMEGA obepnutí motorů. Tj. motor bude tahat sám sebe jedním řemenem v metráži. Eliminuje se tím dvojité propnutí řemenu. A bude to klasický portál s lineáry pod základním stolem, z důvodu zašpinění odletujícím materiálem.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Airm@n64

15. 2. 2011, 5:22

Aha :-) Díky za info Mad_BOXsi takže podle tebe z čeho bych měl udělat konstrukci a jak vyřešit pojezd? stul aby jezdil nebo udělat tam mostek ktery bude mit uchycenou palici pistoli ?
Airm@n64

18. 2. 2011, 4:54

Máte někdo skušenosti s profily Ulmer ???
http://www.haberkorn.cz/system-hlinikovych-profilu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kdo by mi chtěl věnovat nějaky čas hoďte mě na sebe kontakt do soukromé zprávy nebo přimo tady.Chtlě bych probrat konstrukci a pohyblive časti a motory...
Díky moc
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“