ozubena kola
http://www.lathes.co.uk/jacobs/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalo mi to dost koukání, než jsem to našel.
Dalo mi to dost koukání, než jsem to našel.
Tak to vypadá jako lidový betlém - zezadu!
Ale bez legrace - při pohledu třeba na nějaký šnekový převod mě ani nenapadlo jak sofistikovaná mašina to dělá. No a vkrádá se otázka může se takové cosi vyplatit?
Na potvoru, zrovna teď, by se mi něco takového hodilo. Právě mi odešla převodovka v BF20. Jinak bezvadný odkaz.

Ale bez legrace - při pohledu třeba na nějaký šnekový převod mě ani nenapadlo jak sofistikovaná mašina to dělá. No a vkrádá se otázka může se takové cosi vyplatit?
Na potvoru, zrovna teď, by se mi něco takového hodilo. Právě mi odešla převodovka v BF20. Jinak bezvadný odkaz.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že šípové ozubení se dá dělat tuším pouze čepovou frézou a nic takového jsem na uvedeném webu neviděl, soudím že složení kola ze dvou částí je jediné možné řešení. Nasvědčovaly by tomu i ty ostré rádiusy na hrotu ozubení.
Nedovedu si představit, že by se na tomhle stroji daly udělat ty pastorky v celku.
Nedovedu si představit, že by se na tomhle stroji daly udělat ty pastorky v celku.
-
ze dvou pulek jsou pastorky na nejlepsich rc vrtulnicich vsech dob: mikado logo, druha pulka pastorku je zajistena dvemi pery
-
Mě nejvíc zaujal ten diferencial tím by se dalo odbourat kolo 127z,jesli tomu dobře rozumím tak na jednu stranu 63z a na druhou 64z výsledek ze zprůměruje na 63,5 místo 5násobku palce 2,5 nasobek palce a obrovské kolo je fuč.Nevím jak to funguje na MN80,tam je planetová převodovka která by mohla fungovat také jako diferecial.
Jinak je to paráda ale použil bych to síš jako příslušenství k pořádné robustní mašině,píšou tam že měli problémy z tuhostí.
Martin
Jinak je to paráda ale použil bych to síš jako příslušenství k pořádné robustní mašině,píšou tam že měli problémy z tuhostí.
Martin
Nějak si to nedovedu představit na zubatých kolech. Jak chceš udělat dvě kola se stejným průměrem, stejným modulem a různým počtem zubů? A dát různé průměry té dvojice a ta planetová kola naklonit, to by snad šlo jen u třecího převodu? Ale třeba jsem nepochopil jak to myslíš.martinodipraga píše:...Mě nejvíc zaujal ten diferencial tím by se dalo odbourat kolo 127z,jesli tomu dobře rozumím tak na jednu stranu 63z a na druhou 64z výsledek ze zprůměruje na 63,5 místo 5násobku palce 2,5 nasobek palce a obrovské kolo je fuč...