Parní válcové šoupátko

Odpovědět
jova
Kontaktovat uživatele:

23. 2. 2011, 9:31

Ahoj potřeboval bych poradit od místních parostrojníků s válcovým šoupátkem.
Původně jsem uvažoval že ho vysoustružím z mosazi bez kroužků viz foto (o 35mm), ale mám obavy že budou problémy s roztahováním materiálu při zahřátí.
Nenapadá vás, z čeho a jak udělat kroužky které budou těsnit při různých teplotách a nebudou se zasekávat o otvory kanálků v šoupátkové komoře?
Nebo to mám risknout a doladit za tepla?
Přílohy
Kanálky.jpg
Šoupátko.jpg
bobik

24. 2. 2011, 9:09

Ahoj. Nešlo by to pro mokrou páru udělat z teflonu? I pro pístní kroužky, ne jen pro šoupátko? Pak by se do páry nemusel přidávat olej.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2011, 9:16

u modelu se to tak dela a hadam ze by to mohlo fungovat (u modelu se to tvaruje do takove manzety tady to asi pouzit nepujde protoze by jsi to rozmydlil o hranu toho kanalu)

velky masiny maji v soupatkove komore takove vlozky ktere po obvodu maji spoustu kanalku a take spoustu pricek ktere zabranuji aby krouzek spadnul do toho kanalku (V odlitku je pak veliky kanal po obvodu tech kanalku v te vlozce. Takze se vyuziva docela velky celkovy prurez pro paru)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
sidonie

24. 2. 2011, 9:20

Teflon je mrcha, bacha na něj. Vydrží max. 200°C, ale už při 120°C je deformovatelnej (teče). Pokud se použije na těsnění čelo na čelo, tak to ještě jde, ale pokud se použije jako pístní kroužek, tak během chvilky nebude těsnit, materiál přeteče tam kde bude mít místo. Při vyšších uzavíracích tlacích (1MPa) se nám 3mm vysoký těsnící kroužek zmáčkne klidně i o 0,8mm a to je v těsné drážce obepínající vnitřní/vnější průměr a opřen na dno zápichu. Navíc při této aplikaci by kroužek přejížděl přes hrany otvorů a tím by se vlastně hobloval.

Než to nadatluju, tak to má robokop napsaný.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní odkazy“